Perinçek'ten Cumhur İttifakı tornistanı! Köprüden önceki son çıkış

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, TV100'de Oğuz Haksever ile Günün Gündemi programına katıldı.

GÜNDEM 13.03.2023, 08:00
1
Perinçek'ten Cumhur İttifakı tornistanı! Köprüden önceki son çıkış
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek atıldığı canlı yayında, "Vatan Partisi'nin ağzından bugüne kadar ' Cumhur İttifakı'nı destekliyoruz' diye tek bir cümle çıkmamıştır" dedi.
Her Fırsat Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve Cumhur İttifakı'na destek mahiyetinde açıklamalar yapan Perinçek'in "Vatan Partisi'nin ağzından bugüne kadar 'Cumhur İttifakı'nı destekliyoruz' diye tek bir cümle çıkmamıştır" demesi şaşkınlıkla karşılandı.
Perinçek, ayrıca Hür Dava Partisi'nin (HÜDA-PAR) cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı destekleme kararını da değerlendirdi.
“HÜDA-PAR ile iş birliği cinayettir” diyen Doğu Perinçek, “Aynı HDP ile iş birliği gibi bir cinayet ve gaflettir. Türk milleti, devleti ve özgürlüklerine karşı tam anlamıyla bir cinayettir. HÜDA-PAR’ın programına baktığımız zaman, Anayasa’dan Türk milletinin çıkarılmasını istiyor. Aynı HDP ve PKK gibi Şeyh Sait ve Seyit Rıza’nın takipçisi. HDP ve PKK programından farkı yok. Meclisimizde bir bu eksikti. ‘Ne güzel PKK var Meclis’te; bir de HÜDA-PAR olsun bu bölücülük eksik kaldı o bölücülüğü de koyalım. Bu TBMM olamaz. Bölücü terörü kutsayanların Meclis’e girmesi-getirilmesi vahim. Türk milletinin geleceğine karşı son derece vahim bir uygulamadır. Umarım AK Parti ve MHP bu gafletten vazgeçer” dedi.
Perinçek, şöyle devam etti:
“MHP böyle bir şeye nasıl evet diyor çok şaşırtıcı. PKK’ya evet demek ve HÜDA-PAR’a evet demek arasında bir fark yok. Kendi kavgaları bölücülerini örtbas etmeye yaramaz. Bunlar bölücü örgütlerdir. Domuz bağlarıyla vatandaşlarımızı öldüren, Kürt vatandaşlarımıza en ağır işkenceler eden; millet derseniz millet düşmanı, vatan deseniz vatan düşmanı, devlet düşmanı.."
Perinçek konuşmasının sonunda gelen bir soru üzerine, "Vatan Partisi'nin ağzından bugüne kadar 'Cumhur İttifakı'nı destekliyoruz' diye tek bir cümle çıkmamıştır" dedi.
Perinçek'in Cumhur İttifakı'yla ilgili açıklamaları

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı