Perinçek'ten flaş suikast iddiası: Abdullah Çatlı detayını açıkladı

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, İYİ Partili bir milletvekilinin geçmişte kendisine suikast girişiminde bulunduğunu iddia etti.

GÜNDEM 26.05.2021, 14:00
28
Perinçek'ten flaş suikast iddiası: Abdullah Çatlı detayını açıkladı
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Ulusal Kanal’da katıldığı programda isimini açıklamadığı İYİ Parti milletvekilinin geçmişte kendisini öldürmek istediğini iddia etti.
Söz konusu suikast iddiasına dair detayları açıklayan Perinçek, suikast girişiminin ardındaki ismi kendisine Abdullah Çatlı’nın verdiğini ve Çatlı’nın kendisine ‘sığınmak’ istediğini ileri sürdü.
Abdullah Çatlı’nın Susurluk’ta kaza sonucu ölmediğini, suikasta uğradığını öne süren Perinçek, “Otomobil olayının (Susurluk olayı) suikast olduğu kesin. Yok edilmesi gereken kişiler vardı. Mesela bir tanesi Abdullah Çatlı. Abdullah Çatlı, öldürülmeden birkaç ay önce, ‘Ben de Doğu Perinçek’e gidip ona sığınacağım.’ diyor. Bunu daha önce açıkladım. Abdullah Çatlı, bunu en yakınlarına söylüyor. Biz de en yakınlarından öğrendik. Diyor ki ‘Beni öldürecekler. Beni kurtaracak tek kişi insan var Doğu Perinçek. Çünkü o Perinçek Gladyo ile Kontrgerilla ile mücadele ediyor ve beni Kontrgerilla yok edecek. Beni kullandılar, orada o işi burada o işi yaptırdılar’ diyor fakat bize sıra gelmeden onu arabanın içinde imha ettiler” diye konuştu.
Suikast iddiasına hakkındaki sözlerini dürdüren Perinçek, şöyle devam etti:
“Abdullah Çatlı, Çiller Özel Örgütü’nün ve Gladyo’nun çeşitli suikast ve eylemlerinin başında olan isim. Sonra İbrahim Şahin Muzaffer Tekin’le birlikte, İşçi Partisi’nin İstanbul İl Başkanlığı’na geldi. Ve o var dava dosyalarında, bir kağıt aldı ondan sonra üzerine dedi ki size suikast yapan şahıs dedi ve yazıp bana verdi ve ben onu sakladım. Bana bir suikast yapılmıştı, İzmir’den bir grup Ankara’ya getirildi bir minibüsle. Ve bana suikast planlayan şahıs şu an İYİ Parti’de milletvekili.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı