Petrol dibi gördü! Akaryakıtta indirim var mı? Benzin, motorin fiyatı

Küresel piyasalarda brent petrol fiyatı bugün yeniden dibi gördü. Bu gelişme sonrası akaryakıtta indirim var mı sorusu akıllarla geldi. Peki, Benzine indirim var mı? Motorin fiyatı indirim gelecek mi?

EKONOMİ 27.07.2022, 17:25
Petrol dibi gördü! Akaryakıtta indirim var mı? Benzin, motorin fiyatı
Küresel piyasalarda brent petrol fiyatı son günlerde yatay seyirde hareket ediyor. Brent petrol fiyatı bugün de 100 dolar seviyesinin altını gördü. Brent petrol fiyatından yaşanan bu düşüşler akaryakıt fiyatları tarafından indirim gelmesine neden oluyor. Peki, akaryakıt fiyatı inecek mi? Benzine indirim var mı? Motorin fiyatı için indirim gelecek mi?
Brent petrol fiyatı bu sabah saatlerinde yeniden düşüş gösterdi FED’in bu akşam 21.00’da faiz kararı öncesi 100 doların altına gerileyen brent petrol fiyatı sonrası akıllara akaryakıtta indirim var mı sorusunu getirdi. Malum brent petrol fiyatı ile dolar kurunda yaşanan değişimler benzin ve motorin fiyatı için indirim veya zamlara neden oluyor.

Sabah saatlerinde 99,86 dolar seviyesini gören brent petrol fiyatı şu dakikalarda 105,15 dolar seviyesinde işlem görüyor. Motorin fiyatı 25 Temmuz gece yarısından itibaren 92 kuruş indirim görürken benzin fiyatı da 27 Temmuz gece yarısından itibaren 48 kuruş indirim görmüştü.
Petrol fiyatında yaşanan düşüş sonrası akaryakıt fiyatları tarafında gelişmeler yakından takip ediliyor. Şuan için benzin fiyatı ile motorin fiyatı tarafında indirim beklentisine dair henüz bir bilgi bulunmuyor.
Öte yandan Amerikan Petrol Enstitüsü, ülkenin ticari ham petrol stoklarında geçen hafta bir önceki haftaya göre yaklaşık 4 milyon 37 bin varillik düşüş öngördüğünü belirtti.
ABD Enerji Enformasyon İdaresinin resmi petrol stok verileri de bugün açıklanacak.

Dün brent petrol fiyatı ise 102,93 dolara kadar yükseldi. Brent petrolün varil fiyatı günü 99,46 dolar seviyesinde tamamlayınca iç piyasalarda akaryakıt fiyatları için indirim gerçekleşmişti. Brent petrolün varil fiyatı bugün saat 09.20 itibarıyla kapanışa göre yüzde 0,4 artışla 99,86 dolar oldu. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 95,74 dolardan alıcı buldu.ABD'nin resmi petrol stok verileri bugün açıklanacak.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı