Peugeot'un yeni 408 Modeli 'Yılın Otomobili' kategorisinde yarışıyor

Peugeot'un göz alıcı fastback tasarımıyla büyük beğeni toplayan yeni 408 modeli, 'Yılın Otomobili' kategorisinde yarışıyor.

GÜNDEM 10.06.2023, 10:30
3
Peugeot'un yeni 408 Modeli 'Yılın Otomobili' kategorisinde yarışıyor
Peugeot Türkiye Genel Müdürü Gülin Reyhanoğlu, İstanbul'da düzenlenen bir toplantıda yaptığı konuşmada, Peugeot'nun daha önce farklı modelleriyle bu prestijli yarışmada finale kaldığını hatırlattı.
Reyhanoğlu, Peugeot'nun 'Türkiye'de Yılın Otomobili' kategorisinde yarışmanın yanı sıra bu yıl verilecek diğer tüm ödül kategorilerinde de yarışacağını vurgulayarak, ''OGD jürisine teveccühleri için tekrar teşekkür ederiz. Aslında biz bu yarışmaya aşina bir markayız. Daha önce kendi segmentlerinde başarılı işler çıkaran modellerimiz aday olmuştu. Ancak bu yıl geçmiş yıllara göre inancımız ve hevesimiz biraz daha yüksek'' dedi.
Yeni 408'in 'Türkiye'de Yılın Otomobili' adayı olmasının başka bir anlamı da olduğunu belirten Reyhanoğlu, şunları söyledi:

Gülin Reyhanoğlu, Mayıs ayı otomotiv pazarı verilerine de değindi.
Yeni 408'in markaya kattığı güç ve ivmeyle ilk 5 ayın sonunda Türkiye genelinde toplam SUV ( Sportif Yüksek Hacimli Araç) pazarında en yüksek satış adedine ulaştıklarını belirten Reyhanoğlu, ''Bu bizim için büyük bir öneme sahip. Ayrıca Mayıs ayında elde ettiğimiz satışlarla tüm dünya Peugeot pazarları içinde Fransa ve İtalya'nın ardından dünya üçüncüsü konumundayız'' şeklinde konuştu.

Peugeot CEO'su Linda Jackson da Özel Gazeteciler Derneği (OGD) sunum toplantısına video mesaj gönderdi.
Jackson, yeni 408 modeliyle markanın dönüşümünü ortaya koyduklarını belirterek, ''Şu an Türkiye'de içten yanmalı motorlu bir versiyonumuz bulunuyor. EAT8 şanzımanlı, Puretech 130 beygirlik bir model. Bu yılın sonunda hibrit versiyonunu, yakın bir gelecekte ise 408'in tam elektrikli versiyonunu Türkiye'de sunacağız. Türkiye pazarı Peugeot için stratejik bir önem taşıyor.
2023'ün ilk çeyreğinde yüzde 55 oranında büyüyen Türkiye pazarında dördüncü sıradayız. Yeni 408, Mart 2023'ün sonunda 970 adet satışla Türkiye'de iyi bir başlangıç yaptı ve Nisan ayında 1,363 adeti aştı. OGD jürisinde yer alan tüm üyelere zamanlarını ayırdıkları için teşekkür ederim'' dedi.

Ayrıca, otomotiv alanında uzman gazetecilerden oluşan OGD üyelerinin oylarıyla belirlenecek birinciler, 13 Haziran tarihinde yapılacak final gecesi ve ödül töreninde açıklanacak. Yılın Otomobili kategorisindeki 7 finalist arasında BMW X1, Dacia Jogger, Hyundai IONIQ 5, Nissan X-Trail, Opel Astra, Peugeot 408 ve Toyota Corolla Cross modelleri yer alıyor.
''Bu ödülü sadece Türkiye ekibi olarak değil, tüm global ekip olarak takip ediyoruz. Bütün gözler Türkiye'nin üzerinde.
Yeni 408, dünya genelinde yaklaşık 2.5-3 ay önce eş zamanlı olarak satışa sunuldu, ancak henüz herhangi bir ülkede 'Yılın Otomobili' ödülünü kazanmadı.
Eğer bunu başaran ilk ülke olursak, bunun hem uluslararası anlamda hem de OGD (Otomotiv Gazetecileri Derneği) açısından önemli bir başarı olduğunu düşünüyoruz.''

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 05:17
Güneş 06:37
Öğle 12:51
İkindi 16:16
Akşam 18:56
Yatsı 20:11
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı