Pitbull köpek beslemek yasak mı? Pitbull beslemenin cezası ne kadar?

Ülkemizde sıkça Pitbull köpek saldırıları yaşanıyor. Son olarak dün Gaziantep'te yaşandı. Saldırı sonrası Pitbull köpek beslemek yasak mı? Pitbull beslemenin cezası ne kadar? aranıyor. İşte detaylar..

GÜNDEM 23.12.2021, 17:45
56
Pitbull köpek beslemek yasak mı? Pitbull beslemenin cezası ne kadar?
Dün öğleden sonra Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde bir sitenin basketbol sahasında oyun oynayan 4 yaşındaki Asiye Ateş’e 2 pitbull cinsi köpek saldırdı. Peki, Pitbull beslemek yasak mı? Bu soru, Gaziantep’teki pitbull köpek saldırısı sonrası daha çok aranıyor. Pitbull beslemek yasak mı? sorusuna yasalarla cevap buluyor. Yasada, pitbull köpek beslemenin cezasının ne kadar kaç TL olduğu cevap buldu. Gaziantep'teki pitbull cinsi köpek sonrası Pitbull cinsi köpeğin yasak olup olmadığı merak ediliyor.  Dünkü saldırıda yaralanan Asiye Ateş ise ameliyata alındı. Olayla ilgili 1'i kadın 3 kişi gözaltına alındı. İçeriğimizde pitbull beslemek yasak mı cezası ne kadar sorunun cevabını bulabilirsiniz…
5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu 01.07.2004 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Kanunun 14. maddesinin l bendinde; ‘‘ Pitbull Terrier, Japanese Tosa gibi tehlike arz eden hayvanları üretmek; sahiplendirilmesini, ülkemize girişini, satışını ve reklamını yapmak, takas etmek, sergilemek ve hediye etmek yasaktır.’’ hükmü yer almaktadır.
"Bu hükme açıklık getirilmesi amacıyla Kanunda belirtilen Pitbull Terrier, Japanese Tosa haricinde ülkemizde Kanunun 14. maddesi kapsamında değerlendirilecek olan köpek ırklarına dair Bakanlığımızda oluşturulan 20.11.2007-208 sayılı Müsteşarlık Makam Oluru ile bir komisyon oluşturulmuş olup Hayvanları Koruma Kanunu’nun 14. maddesinde yer alan Pitbull Terrier ve Japanese Tosa’ya Dogo Argentino, Fila Brasileiro ve bu ırkların melezleri de ilave edilmiştir."
Bu hükme uymayanlara Kanunun 28. maddesi gereğince hayvan başına 6.306 TL. idari para cezası verilir ve hayvanlara el konulur.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı