Piyasa değeri 14 milyon liralık sahte hormon ilacı ele geçirildi

İstanbul Gaziosmanpaşa'da, piyasa değeri 14 milyon lirayı aşan steroid ve testeron türevli sahte hormon ilacı ele geçirildi. Operasyonda bir kişinin tutuklandığı açıklandı.

ASAYİŞ 06.06.2022, 13:05
1
Piyasa değeri 14 milyon liralık sahte hormon ilacı ele geçirildi
İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri, Gaziosmanpaşa ilçesinde ikamet eden bir kişinin “steroid ve testeron” türevli hormon ilaçlarının sahtesini üreterek toptan satışını yaptığı iddiası üzerine çalışma başlattı. Kimlik ve adres bilgileri tespit edilen şüphelinin yakalanması amacıyla 3 Haziran'da iki adreste eş zamanlı operasyon yapıldı. 
Operasyonlarda, bir şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Adresinde yapılan aramalarda, piyasa değeri yaklaşık 14 milyon lirayı bulan çeşitli markalarda 26 bin hap, 42 bin ilaç kutusu, 885 bin hologram, 26 bin tane prospektüs, 110 bin adet ilaç etiketi ile bu ilaçları paketlemede kullanılan materyal ele geçirildi.
“Kişilerin hayatını tehlikeye düşürecek biçimde ilaç üretme ve satma” suçlaması ile hakkında işlem yapıldığı belirtilen şüphelinin; önceki gün adli makamlara sevk edildiği bildirdi. Sahte ilaç üretimi yaptığı iddia edilen şüpheli, adli makamlarca tutuklanarak cezaevine götürüldü.
Operasyonda ele geçirilen sahte ilaçlar İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesinde sergilendi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 16 Nisan 2024
İmsak 04:31
Güneş 05:56
Öğle 12:43
İkindi 16:24
Akşam 19:21
Yatsı 20:41
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı