Son Dakika

PKK'nın eski yöneticilerinden Şemdin Sakık Elazığ'a nakledildi

Diyarbakır'da tutuklu bulunan Şemdin Sakık, zırhlı araçla Elazığ'daki bir cezaevine gönderildi. Sakık için tek kişilik koğuş hazırlandığı öğrenildi.

GÜNDEM 01.11.2022, 20:40
2
PKK'nın eski yöneticilerinden Şemdin Sakık Elazığ'a nakledildi
Eski PKK yöneticilerinden Parmaksız Zeki kod adlı Şemdin Sakık, Diyarbakır Cezaevi'nin boşaltılması sonrasında Elazığ'a sevk edildi. Sakık'ın sevkinde zırhlı araçlar kullanıldı ve Jandarma Özel Harekat ekipleri yer aldı.
Diyarbakır Cezaevi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyareti öncesinde tahliye edilmiş ve müze yapılmasına karar verilmişti. Sözcü'den Özgür Cebe'nin haberine göre, 24 yıldır Diyarbakır'da tutuklu bulunan Şemdin Sakık'ın, kentteki diğer cezaevlerinde can güvenliği açısından sorun yaşayabileceği belirtildi. Ceza Tevkif Evleri Genel Müdürlüğünce Diyarbakır Başsavcılığı'na gönderilen yazıda, Sakık'ın azami düzeyde sağlanacak güvenlik tedbirleri altında Elazığ E Tipi Cezaevine nakledilmesi istendi. Diyarbakır'da 24 yıldır tek kişilik hücrede tutulan Sakık için, diğer tutuklulardan ayrı, bağımsız özel tek kişilik bir koğuş hazırlandığı öğrenildi. Şemdin Sakık, Ergenekon davasında ise ''Deniz'' kod adı ile gizli tanıklık yapmıştı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı