Polise yumruk atmıştı! DBP'li Salihe Aydeniz ile ilgili önemli karar

TBMM Adalet ve Anayasa Karma Komisyonu, DBP Eş Başkanı ve Diyarbakır Milletvekili Salihe Aydeniz’in dokunulmazlığının kaldırılmasına kararı verdi. Karar, TBMM Genel Kurulu'nda okunacak.

SİYASET 27.07.2022, 11:10
2
Polise yumruk atmıştı! DBP'li Salihe Aydeniz ile ilgili önemli karar
TBMM Adalet ve Anayasa Karma Komisyonu, dün 11.00'de DBP Eş Genel Başkanı Salihe Aydeniz’in dokunulmazlık dosyalarını görüşmek üzere toplandı. Basın mensuplarının salondan çıkarılması üzerine tartışmayla başlayan görüşmeler, 12 saat sürdü.
Salihe Aydeniz'in katılmadığı görüşmelerde, HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, Milletvekilli Tülay Hatimoğulları Oluç, Züleyha Gülüm, Erdal Aydemir, Hüseyin Kaçmaz, Mehmet Rüştü Tiryaki savunma yaptı. Savunmalar sonucu Salihe Aydeniz’in dokunulmazlığının kaldırılmasına oyçokluğuyla karar verildi.Komisyonda, AKP, MHP ve İYİ Parti dokunulmazlığın kaldırılması yönünde oy kullanırken CHP ve HDP ret oyu verdi.
Karma Komisyon kararı TBMM Genel Kurulu’na sunulacak ve burada yapılacak oylama sonucunda Aydeniz’in dokunulmazlığı ile ilgili nihai karar verilmiş olacak. 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:53
Öğle 12:43
İkindi 16:24
Akşam 19:23
Yatsı 20:43
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı