Popocatepetl Yanardağı'nda iki patlama daha

Meksika'daki Popocatepetl Yanardağı'nda son 24 saatte iki patlama meydana geldi. Meksika Ulusal Afet Önleme Merkezi, yanardağda 39 dakika süren bir depremin gerçekleştiğini açıkladı.

DÜNYA 05.12.2021, 01:00
8
Popocatepetl Yanardağı'nda iki patlama daha
Meksika’nın Meksika eyaletinde yer alan Popocatepetl Yanardağı’nda son 24 saatte 2 patlama meydana geldi.
Kül ve duman çıkışının yaşandığını açıklayan Meksika Ulusal Afet Önleme Merkezi (Cenapred), yanardağda 39 dakika süren bir deprem meydana geldiğini belirtti.
Cenapred, yanardağdaki patlayıcı aktivitenin önümüzdeki günlerde düşük ila orta ölçekte devam etmesinin beklendiğini, yanardağın yakındaki yerleşim yerlerine hafif ve orta derecede kül yağışlarının olabileceğini açıkladı.
Küller sağlık riski oluşturuyor
Yetkililer, yanardağdan çıkan küllerin Morelos ve Meksika eyaletlerine doğru ilerleyerek sağlık riski oluşturduğunu bildirirken, söz konusu eyaletlerde yaşayan vatandaşları zehirlenmeye karşı önlem almaları konusunda uyardı.
En son 2 Aralık’ta patlama meydana gelen Popocatepetl Yanardağı’nda, geçtiğimiz eylülde 3 kez, ekimde ise 2 kez patlama meydana gelmişti.
Popocatepetl: Duman çıkaran dağ
Aztek dili olan Nahuatl’da “Duman çıkaran dağ” anlamına gelen Popocatepetl, 5 bin 452 metre yüksekliğiyle Kuzey Amerika’nın ikinci büyük yanardağı konumunda yer alıyor.
Kraterinin çapı 900 metre ve derinliği 150 metre olan Popocatepetl’in 16 kilometre kuzeyinde ise ikizi olan Iztaccihuatl Yanardağı bulunuyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı