Son Dakika

Prof. Dr. Cevat Akşit Hocaefendi: Sen Müslüman’sın güzel kardeşim

Miladi yılbaşı öncesi hocalarımızdan önemli hatırlatmalar ve çağrı geldi...

GÜNDEM 30.12.2022, 07:10
1
 Prof. Dr. Cevat Akşit Hocaefendi: Sen Müslüman’sın güzel kardeşim
Miladi yeni yıla yaklaştığımız şu günlerde Prof. Dr. Cevat Akşit Hocaefendi, Müslümanları uyardı. Yılbaşı nedeniyle dükkânların, evlerin süslendiğine, şenliklerin hazırlandığına dikkat çeken Akşit Hocaefendi, Müslümanların Resûlullah Efendimizi (S.A.V.) örnek alması gerektiğini ifade etti. Müslümanların, gayrimüslimlerin arkasından gidemeyeceklerini belirten Akşit Hocaefendi, “Sen Müslüman’sın güzel kardeşim, yılbaşını kutlama. Evinizi süslemeyin, onların kalabalığını artırmayın. Onlara benzemeyin, onlardan olmayın” dedi.

Müslümanları uyaran Prof. Dr. Cevat Akşit Hocaefendi, “Muhammed Mustafa’ya (S.A.V.) uyacaksınız, başka milletler de size uyacak. Müslümanlar, Müslüman olmayanların arkasından gidemez. Hadis-i şerife göre o memleketin insanı olmasa da, onların adamı olmasa da bir kimse başka milletlerin, kavmin kalabalığını artırırsa onlardandır. Benim görevim, bunları size duyurmak. Yılbaşı konusunda da duyuruyorum. Aksi halde onların esiri olursunuz. Ümmet-i Muhammed (S.A.V.), örnek alınan bir millettir. Başka milletlerin giyim kuşam, konuşma, yatma, kalkma, yeme içme davranışlarında örnek alacağı millet başkasını örnek alamaz. Bu konularda Müslüman olmayan milletlere uyamazsınız” dedi.

Akşit Hocaefendi, yılbaşı nedeniyle dükkânların, evlerin süslendiğine, şenliklerin hazırlandığına dikkat çekerek, “Kur’an-ı Kerim’de Bakara Suresi’nin 143. Ayet-i Kerimesi’nin tefsirinde Yüce Rabbimiz (C.C.), Muhammed Mustafa (S.A.V.) ümmeti olarak şuna buna uyan olmamamız gerektiğini söylüyor. Allah (C.C.), emir veriyor ve bize merkez ümmet olduğumuzu söylüyor. Merkez ümmet olmak demek ne demek? Herkesin bize bakması lazım, herkesin bizi örnek alması gerek. Biz diğer milletlere örnek olup onların mercii, kaynağı olacağız. ‘Ey Müslümanlar, Müslüman olmayanların arkasından gidemezsiniz’ diye açıkça emir var. Bakın sadece Türkiye Müslümanları demiyor, tüm Müslümanlar için geçerli bu sözler” ifadelerini kullandı.
“Müslüman, başkasına uyan değil, kendisine uyulan kişidir”
Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yılbaşı için çılgınca hazırlıklar yapılırken Millî Gazete olarak hoca efendilere yılbaşı kutlamanın hükmünü sorduk. Uluslararası Müslüman Âlimler Birliği Kurucusu ve Başkanı Abdülvahap Ekinci Hoca, “Yılbaşı kutlamak bir mümine yakışmayan davranıştır. İslam’ın yasakladığı alana girerek kutlamak haramdır, fuhşiyattır, ahlâksızlıktır” dedi.
Eski Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan Hoca ise, “Müslüman, başkasına uyan değil, kendisine uyulan kişidir. Müslüman, izzet ve şeref sahibidir. Aşağılık kompleksine kapılıp başkalarını taklit etmemelidir” diye konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı