Prof. Dr. Erçin Kasapoğlu: Bir an evvel 'Afet Bakanlığı' kurulmalı

Olası 'Büyük İstanbul Depremi'ne dair konuştuğumuz Prof. Dr. Erçin Kasapoğlu, mevcut hazırlıklar ile depremin karşılanması halinde İstanbul'u büyük bir çöküntünün beklediğini söyledi.

GÜNDEM 24.02.2023, 04:35
3
Prof. Dr. Erçin Kasapoğlu: Bir an evvel 'Afet Bakanlığı' kurulmalı
Ülkemiz, iki hafta önce Kahramanmaraş merkezli depremlerle yasa boğulurken Pazartesi akşamı da Hatay'da peş peşe şiddetli depremler meydana geldi. Deprem konusu Türkiye'nin ana gündem maddesi haline gelirken olası 'Büyük İstanbul Depremi'nin verdiği korku da yüreklerdeki yerini koruyor. Olası 'Büyük İstanbul Depremi' konusuna dair Millî Gazete'ye açıklamalarda bulunan uzman Prof. Dr. Erçin Kasapoğlu çok önemli ifadeler kullandı. 
Kasapoğlu, “Afet Bakanlığı kurulmalı. O kadar çok yapılması gerekenler var ki... Ne yazık ki çok eksiğimiz var. Türkiye'nin deprem konusundaki başarısızlığının sebebi şu; depremden sonra yara sarma politikası uyguluyoruz. Halbuki depremden önce zarar azaltma politikası uygulanmalıdır" dedi.
Prof. Dr. Erçin Kasapoğlu, gazetemize yapmış olduğu açıklamalarda olası 'Büyük İstanbul Depremi'nin ardından büyük bir ekonomik çöküntü yaşanacağını söyledi. İstanbul'un Türkiye'nin sanayi ve ticaret merkezi olduğunun altını çizen Kasapoğlu, "İstanbul'da 16 milyondan fazla insan yaşıyor. Olası depremde çok sayıda can kaybı ve yaralı olur, çok sayıda bina hasar görür. 1999'dan beri hep söylüyorum ama hep kulak ardı edildi maalesef" ifadelerini kullandı.
İstanbul'un olası 'Büyük İstanbul Depremi'ne hazır olmadığını kaydeden Prof. Dr. Erçin Kasapoğlu, depremin zamanı bilinmese de şiddetinin bilindiğini söyledi. Kasapoğlu, konuya dair, "Yapılan hazırlıklar çok eksik. Yarın deprem olacakmış gibi hazırlanmamız gerekiyor. Binalar çok sağlam olmalı. 1999'dan bu yana İstanbul baştan başa inşa edilebilirdi" dedi.
Prof. Dr. Erçin Kasapoğlu, olası 'Büyük İstanbul Depremi'nin 7 şiddetinde olacağını düşündüklerini kaydetti. Hazırlıkların bir an evvel hızlandırılması gerektiğini belirten Kasapoğlu, "Afet Bakanlığı kurulmalı. O kadar çok yapılması gerekenler var ki... Ne yazık ki çok eksiğimiz var. Türkiye'nin deprem konusundaki başarısızlığının sebebi şu; depremden sonra yara sarma politikası uyguluyoruz. Halbuki depremden önce zarar azaltma politikası uygulanmalıdır" diye konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı