PTT'yi zarara uğratan bürokratlar ödüllendirildi

Sayıştay raporuna göre 200 milyon TL’lik usulsüzlükte imzası olan PTT'yiz zarara uğratan yüksek maaşlı beş bürokrat yeni görevlere getirildi.

GÜNDEM 09.06.2021, 09:50
5
PTT'yi zarara uğratan bürokratlar ödüllendirildi
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na bağlı Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT) ile iştiraki PTT Bilgi Teknolojileri A.Ş.'de 2018 yılında yaşanan ve kamuoyunda “hayali evrak vurgunu” olarak bilinen 200 milyon TL'lik dijital arşiv yolsuzluğunda imzası bulunan beş bürokrat için yeni görevlendirme yapıldığı ortaya çıktı.
Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre yargıya da taşınan dijital arşiv yolsuzluğu işleminde imzası bulunan 2016-2020 döneminde PTT'de Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Yusuf Canbolat'ın 2 Kasım 2020'de, 39 bin TL maaşla Kardemir Yönetim Kurulu Üyesi yapıldığı öğrenildi.
Söz konusu olaya karışan dönemin PTT İnsan Kaynakları Daire Başkanı Engin Demir, Aile Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü'ne getirildi.
Ayrıca yine olayında geçtiği dönemde Muhasebe Daire Başkanı olarak görev yapan Ziyafettin Kılıçoğlu'nun da Aile Bakanlığı'na geçtiği öğrenilirken Dönemin Teknoloji Genel Müdürü İsmail Köse de Havelsan'a Proje Yöneticisi olduğu ortay çıktı.
2019 yılındaki PTT meydana gelen 1.2 milyar TL'lik zararının sorumlusu olarak gösterilen dönemin genel müdürü Kenan Bozgeyik'in de aylardır PTT'den maaş almaya devam ettiği anlaşıldı.
Öte yandan Ocak 2021 ve Mayıs 2021 dönemindeki belgelere göre ise Bozgeyik'e PTT'den müşavir kadrosuyla ocak ayında 14 bin 451 TL, mayıs ayında ise 12 bin TL ödeme yapıldığı ortaya çıktı.
CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, “Yolsuzlukta imzası bulunan yetkililerin de soruşturma geçireceklerine adeta ödüllendirildiklerini görüyoruz. Bu kişilere sahip çıkılması, iktidarın Sayıştay raporlarını Meclis denetiminden kaçırma çabalarının sebebini de açıkça ortaya koyuyor. PTT'nin yandaş şirketlere aktardığı bu paralar, vatandaşın vergileridir ve tüm yetkililer yargı önünde hesap vermelidir” dedi.
Yeni görevlendirmelerle ilgili açıklamasını sürdüren CHP'li Emir, şöyle dedi:
“Sayıştay raporuna göre, PTT'nin kendi imkanlarıyla yapacağı arşiv taraması için yandaş şirketlere milyonlarca dolar para aktarıldığı tespit edilmişti. Buna rağmen, bu sözleşmelere imza atan yetkililere soruşturma açıldı mı, hukuki işlem başlatıldı mı, bunlar bilinmiyor. Kurumu 1.2 milyar TL zarara uğrattığı belirtilen ve bu sebeple görevden alınan bir genel müdürün aynı kurumdan halen maaş alıyor olması da başlı başına bir skandaldır.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı