Putin bunu beklemiyordu: Ukrayna ordusu Rus topraklarına girdi!

Ukrayna'yı işgal eden ve sivilleri kadın çocuk demeden katleden Rusya beklemediği bir sorunla karşı karşıya kaldı.

DÜNYA 24.05.2023, 11:45
3
Putin bunu beklemiyordu: Ukrayna ordusu Rus topraklarına girdi!
Rusya, Donetsk ve Luhansk’ta 2014'ten bu yana destek verdiği ayrılıkçı gurupları bahane ederek, 24 Şubat 2022'de Ukrayna'ya yönelik işgal girişimine başlamıştı.
Bir kaç günde Kiev'in düşeceğini düşünen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hesabında yanıldı. Öyle ki ne Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski nede Ukrayna halkı topraklarının işgal edilmesine sessiz kalmadı.
Önce Rusya, Ukrayna halkının direnme gücünü kırmak için şehirleri bombaladı, sivillerin üzerine ateş açtı, sonra ise Buça gibi bir çok yerleşim yerinde sivilleri toplu olarak öldürdü ve tecavüz edildi. Bu olayların her biri resmi belgeler ile doğrulandı.
 Savaşın ilk günlerinde Rusya'da bulunan halkın savaş karşıtı söylemlerine ağır yaptırımlarda bulunan Putin şimdi Ukrayna'nın Donetsk ve Luhansk bölgesinde kurguladığı oyunu yaşıyor.
Öyle ki savaşın başlamasının ardından Putin yönetimine karşı çıkan Ruslar, 'Rusya Kurtuluş Ordusu' çatısı altında toplandı. 
Ukrayna tarafından desteklenen gurup Rusya'nın Belgorod şehrinde harekete geçti ve kısa sürede ilerleyerek bölgeyi aldı. Rusya Savunma Bakanlığı tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada "22 Mayıs günü Kozinka uluslararası kontrol noktasına ve Belgorod bölgesindeki Graivoronsky semtindeki bir dizi başka sivil tesise yönelik yoğun topçu bombardımanından sonra, Ukrayna milliyetçilerinin bir birimi Rusya Federasyonu topraklarını işgal etti" ifadelerine yer verdi.
Öte yandan çatışmaların devam ettiği bölgede Rusya Kurtuluş Ordusu, Belgorod kentindeki Rus istihbarat binası FSB'yi havaya uçurdu.
Rus ordusu bölgeye hızla sevk edilirken, bölgede çatışmaların sürdüğü bildirildi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı