Putin imzayı çaktı! Eş cinsellik 'yıkıcı değerler' kapsamına alındı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, eş cinselliği “yıkıcı fikir ve değerler" kategorisine alan kararnameyi imzaladı.

DÜNYA 10.11.2022, 04:50
3
Putin imzayı çaktı! Eş cinsellik 'yıkıcı değerler' kapsamına alındı
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, “Rusya'nın Geleneksel Manevi ve Ahlaki Değerlerinin Korunmasına ve Güçlendirilmesine İlişkin Devlet Politikası Esaslarının Onaylanması” hakkındaki kararnameyi imzalamasıyla eş cinsellik Rusya’da “yıkıcı fikir ve değerler" kategorisine girdi.
Eş cinsellik, Rus toplumu için “yıkıcı fikir ve değerler" kategorisine alınırken daha önce de eş cinsellik propagandasının yasaklanmasına dair kararlar alınmıştı.
Kararnamenin yürürlüğe alınmasıyla eş cinselliğin Rus toplumuna zarar verdiği vurgusu yapılarak, Rus toplumu için tehdit oluşturduğu aktarıldı.
Putin'in imzaladığı kararnamede, eş cinsellik için, "Rusya vatandaşları üzerindeki yıkıcı ideolojik etkinin ülkedeki demografik durum için bir tehdit haline geldiği" belirtilerek, eş cinsellik, "Rus toplumu için yıkıcı fikir ve değerler" kategorisi içerisinde tutuldu.
Rus halkının manevi değerlerinin korunmasına yönelik yayımlanan kararnamede, "Rus vatandaşlarının dünya görüşünü oluşturan ve bunu nesilden nesile aktaran ve birliğini oluşturan ahlaki değerlerdir. Rusya'nın egemenliğini korumayı ve güçlendirmeyi mümkün kılan, çok uluslu ve farklı inançlı ülkenin birliğini sağlayan geleneksel değerler, Rus toplumunun temelidir" ifadeleri kullanıldı.
Rus toplum kültürünün tahrif edilmesine karşı programlar üretileceği ifade edilen kararnamede, "Kararname, stratejik planlamaların hazırlanması, bölümler arası koordinasyonun sağlanması, kültür ve eğitim alanındaki projeler için devlet destek sisteminin iyileştirilmesi, biçim ve yöntemlerin iyileştirilmesi dahil olmak üzere geleneksel değerlerin korunması için çalışmaların yürütüleceği ana alanları listeler" denildi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı