Putin karşıtlarının Rusya'da taarruzu sürüyor

Ukrayna'yı bahaneler ile işgal etmeye çalışan Rusya'nın hesabı tutmadı. Putin yönetimi çatışmalar kendi sınırlarının içine taşınca mağdur edebiyatı yapmaya başladı.

DÜNYA 03.06.2023, 09:20
2
Putin karşıtlarının Rusya'da taarruzu sürüyor
Önce Ukrayna'nın Kırım şehrini işgal eden ardından ise uzun yıllar desteklediği ayrılıkçı gurupları bahane ederek Ukrayna'ya yönelik savaş başlatan Rusya, çatışmalar kendi sınırlarına dayanınca mağdur rolüne bürünmeye başladı.
Binlerce sivili acımadan katlederek toplu infazlar gerçekleştiren Putin yönetimi, ülke içerisinde ayrılıkçı guruplar ile çatışmaya başladı.
Belgorod Bölgesi Valisi Vyaçeslav Gladkov, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Sobolyevka köyünde yer alan müstakil evlere Ukrayna Silahlı Kuvvetleri tarafından Grad füzesi atıldığını belirtti. Saldırı sırasında evlerinin avlusunda bulunan iki kişinin hayatını kaybettiğini söyleyen Gladkov, ayrıca saldırı sonucunda 2'si çocuk 6 kişinin de yaralandığını ve bazı evlerde maddi hasarlar meydana geldiğini bildirdi.
Gladkov, daha önce yaptığı bir açıklamada, Ukrayna güçlerinin saldırısı sonucunda Maslov köyünde de 2 kişinin hayatını kaybettiğini duyurmuştu. Son zamanlarda Rusya'nın Ukrayna sınırında bulunan Belgorod bölgesine yönelik saldırıların arttığına dikkat çekildi. Birkaç gün önce Ukrayna tarafından bir sabotaj grubunun Rusya sınırlarından içeri girdiği ve Rus güvenlik güçleriyle çatışmaların yaşandığı da belirtildi.
Rusya, Ukrayna güçlerinin eylemlerini ülke sınırlarında gerçekleşen bir "terör saldırısı" olarak nitelendirdi. Ukrayna ordusunun bölgeye yönelik çok namlulu roketatar sistemiyle düzenlediği saldırılar nedeniyle bölgede geçici tahliye merkezi kuruldu ve sınır bölgesine yakın yerleşim birimlerinde yaşayan yüzlerce insan bu merkezlere taşındı.
Öte yandan geçtiğimiz gün Rusya, Kiyev'i vurmuş, 2'si çocuk 3 kişi hayatını kaybetmiş 18 kişi de yaralanmıştı
 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:53
Öğle 12:43
İkindi 16:24
Akşam 19:23
Yatsı 20:43
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı