Putin tahıl ve gübreye yaptırımı kaldırın demişti: Fransa bir engel...

Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna, Rus tahılına ve gübresine yönelik hiçbir yaptırım olmadığını, finansal mekanizmaların ihracatı mümkün kıldığını söyledi.

DÜNYA 19.09.2022, 21:25
Putin tahıl ve gübreye yaptırımı kaldırın demişti: Fransa bir engel...
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ŞİÖ zirvesinde Batı'ya Rus tahıl ve gübresine yaptırımları kaldırın çağrısı yapmıştı.
Birleşmiş Milletler (BM) 77. Genel Kurulu görüşmeleri kapsamında New York'ta bulunan Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna'dan Putin'in çağrısına cevap geldi.
Colonna, Rus tahılına ve gübresine yönelik hiçbir yaptırım olmadığını, finansal mekanizmaların ihracatı mümkün kıldığını söyledi.
Colonna, gazetecilerin Rusya'dan gübre ihracatının önünde herhangi bir engel olup olmadığı sorusuna, "Rus propagandasını dinlemeyin, gerçeklere bakın. Ne Rus gıda ürünleri ne de gübresine yaptırım uygulanıyor. Finansal mekanizmalar yasal bir şekilde ihracatı mümkün kılıyor." yanıtını verdi.
Colonna ayrıca, İran'a nükleer anlaşmaya geri dönülmesi için martta bir teklif götürdüklerini ancak Tahran'dan bu teklife hala olumlu bir yanıt alamadıklarını söyledi.
Fransa Dışişleri Bakanı,"Fırsat penceresi kapanmak üzere. Masada bundan daha iyi bir teklif olmayacak ve karar vermek İran'a kalmış." dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı