Putin Ukrayna'da işgal edilen bölgelerin ilhakını açıkladı!

Rus lider Putin, işgal ettiği Ukrayna'nın 4 bölgesinin ilhakını resmi olarak duyurdu. Bu açıklamanın ardından Avrupa'dan tepkiler ise art arda geldi.

DÜNYA 30.09.2022, 16:40
4
Putin Ukrayna'da işgal edilen bölgelerin ilhakını açıkladı!
Rusya Ukrayna'da işgal ettiği bölgeler de sözde referandum düzenlemişti. Bugün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin işgal ettiği bölgelerin ülkelerine bağlandığını resmen duyurdu.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’da Donetsk, Luhansk, Zaporijya ve Herson’un Rusya’ya katılması için gerekli belgeleri imzalayarak dört bölgesinin ilhakını resmileştirdi.
Putin açıklamasında, Kiev yönetiminin bu bölgelere yönelik saldırıların Rusya'ya yapılmış sayılacağını belirterek müzakere masasına oturulması çağrısında bulundu.
Bu açıklamalara ilk tepki Avrupa Birliğinden geldi. AB ülkeleri, Rusya'nın Ukrayna'nın doğusundaki bölgeleri ilhakının yasa dışı olduğunu ve ilhakı asla tanımayacaklarını açıkladı.
ABD Başkanı Joe Biden bu sabah yaptığı açıklamada Rusya’nın Ukrayna’da toprak ilhakı girişimini ABD’nin “asla, asla, asla” tanımayacağını söyledi.
BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, herhangi bir ülkenin topraklarının güç kullanılarak ilhak edilmesinin BM Şartı’na ve uluslararası hukuka aykırı olduğunu vurguladı.
İngiltere Başbakanı Liz Truss ise Rusya'nın kaba kuvvet kullanarak aldığı kararın uluslararası hukuku değiştirmeyeceğini vurguladı ve referandum sonuçlarını tanımayacaklarını açıkladı.
Öte yandan geçtiğimiz günler'de bölgede düzenlenen sözde bağımsızlık referandumunun görüntüleri medya da geniş yer bulmuştu. Görüntüler de söz konusu 4 bölge de Rus askerleri silahlar ile kapı kapı dolaşarak sözde referandum için "evet" oyu toplamıştı. Ayrıca Rus ordusunun devam eden savaşta bir çok bölgede sivillere karşı yaptıkları işkenceler, bulunan toplu mezarlar ile dünya gündeminde geniş yankı uyandırmış, ve kınanmıştı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı