Putin'den Avrupa'ya korku salacak Nükleer silah çıkışı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Belaruslu mevkidaşı Aleksandr Lukaşenko ile Soçi'de bir araya geldi. Putin'in taktik nükleer silah konuşlandırma sözleri tedirginlik yarattı.

DÜNYA 09.06.2023, 21:15
Putin'den Avrupa'ya korku salacak Nükleer silah çıkışı
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Soçi'deki yazlık konutunda Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko'yu ağırladı. Baş başa görüşmenin odak noktası, Rusya'nın Belarus'a göndereceği taktik nükleer silahlar oldu. Putin, temmuz ayı başlarında silahların konuşlandırma hazırlıklarının tamamlanacağını belirterek, "Anlaştığımız konular planlandığı gibi ilerliyor. Hazırlıklarımızı 7-8 Temmuz'da tamamlayacağız ve silahların Belarus'a konuşlandırılması süreci başlayacak" dedi. Lukaşenko ise Rusya ve Belarus'un ortak çıkarlarının olduğunu vurgulayarak her şeyin plana göre ilerlediğini belirtti.
Ayrıca, Putin, Soçi'de düzenlenen Bağımsız Devletler Topluluğu Hükümet Başkanları Konseyi toplantısında yaptığı konuşmada "Ukrayna'nın taarruzunun başladığını" ifade etti. Kiev tarafından gerçekleştirilen karşı saldırı girişimlerinin başarısız olduğunu belirten Putin, ancak Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin hala yeni saldırı potansiyeline sahip olduğunu söyledi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı