Putin'den Erdoğan'a 'Suriye'ye operasyon' mesajı: Esad’la beraber çöz

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün yaptıkları görüşmede Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kendisine "Suriye'deki sorunları Şam'la çözme" mesajı verdiğini ifade etti.

GÜNDEM 06.08.2022, 18:00
1
Putin'den Erdoğan'a 'Suriye'ye operasyon' mesajı: Esad’la beraber çöz
Suriye'ye operasyon gündemiyle Rusya'ya giderek Soçi şehrinde Rusya lideri Vladimir Putin'le görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Moskova'dan Suriye lideri Beşar Esad'la masaya otur teklifi geldi. 
Soçi dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Putin konuyla (Suriye) ilgili Türkiye’ye yönelik adil bir yaklaşım sürdürüyor... Terörle mücadele noktasında her zaman yanımızda olacağını özellikle de ifade ediyor. Burada şunu bize ima ediyor; ‘Mümkün olduğunca bunları, rejimle birlikte çözme yolunu tercih ederseniz çok daha isabetli olur’ gibi bir yaklaşımı var" diye konuştu.  
"Biz de diyoruz ki, şu anda bizim istihbarat örgütümüz Suriye istihbaratıyla zaten bu konuları yürütüyor ama bütün mesele netice almak" diyen Erdoğan, "Eğer istihbaratımız, Suriye istihbaratıyla bu çalışmayı yürütürken, buna rağmen hala orada terör örgütleri fellik fellik at oynatıyorsa bu konuda bize destek vermeniz gerekiyor diyoruz. Bu konuda da mutabakatımız var" diye devam etti.
Görülen o ki, Ankara ile Şam'ın kucaklaşması çok yakın.
Erdoğan ayrıca, Putin'in davetiyle Eylül ayında Özbekistan'da gerçekleştirilecek olan Şanghay Beşlisi toplantısına katılım göstereceğini belirtti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı