‘Radikal Gazetesi’nin arşivi de internetten kaldırıldı

2014'te basılı yayını, 2016'da internet yayını sona eren Radikal gazetesinin arşivi de internetten tamamen kaldırıldı. Arşivi elinde bulunduran Demirören Holding'den bir açıklama gelmedi.

KÜLTÜR SANAT 23.07.2022, 12:40
2
‘Radikal Gazetesi’nin arşivi de internetten kaldırıldı
Radikal gazetesi 2014 haziran ayında basılı yayına son vermiş, 2016'da mart ayında da dijital yayına son vermişti. İnternet kullanıcıları Radikal gazetesinin arşivine ulaşamayınca gazetenin internet sitesinin tamamen yayından kaldırıldığı öğrenildi.Bir süre Radikal gazetesinde de çalışan gazeteci Serdar Kuzuloğlu Radikal gazetesinin internet sitesinin kapatıldığını duyurdu. Radikal gazetesi yayın hayatına 1996 yılında Doğan Yayın Holding tarafından başlatılmıştı. Haziran 2014  yılında Radikal gazetesi basılı yayına son vermişti. 2016 yılında da internet yayına son vermişti. O tarihten beri radikal.com.tr üzerinden gazetedeki makalelere ve haberlere ulaşım sağlanabiliyordu. 
Doğan Yayın Holding'in Demirören grubu tarafından satın alınmasının ardından radikal.com.tr adresindeki arşivi 2016 yılında da kapatılmıştı. Gelen tepkiler üzerine erişim tekrar sağlanmıştı.
Gazetenin eski çalışanı Serdar Kuzuloğlu, 'kıymetli bir arşiv tarih oldu' diyerek sosyal medya platformu Twitter hesabından bir paylaşım yaptı. Radikal gazetesinin internet sitesinin erişime kapatıldığını duyuran Serdar Kuzuloğlu paylaşımında, "Kaç gündür (tarihe not düşme adına) yazacağım, unutuyorum. Radikal gazetesinin web sitesi de birkaç gün önce sessizce aramızdan ayrıldı. Birçok açıdan "kıymetli" bir arşiv böylece tarih oldu." ifadelerini kullandı.
Demirören Holding'den radikal.com.tr'nin kapatılmasıyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:53
Öğle 12:43
İkindi 16:24
Akşam 19:23
Yatsı 20:43
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı