“Ramazan ayında namazın önemi oldukça artmaktadır”

Ramazan-ı Şerif öncesinde Anadolu Gençlik Derneği tarafından Müslüman Şahsiyet Dersleri çerçevesinde düzenlenen “Ramazan Hazırlık Kampı” seminerlerinin 8’inci gününde “Ramazan ve namaz” konusu işlendi

GÜNDEM 13.04.2021, 04:35
2
“Ramazan ayında namazın önemi oldukça artmaktadır”
Ramazan ve namaz konulu sohbetin konuşmacısı olan gazeteci-yazar Abdullah Yıldız, “Oruçlu ağızla namazda okunan Kur’an-ı Kerim, oruçlu bir bedenle yapılan secdeler elbette farklı olur. Bu açıdan Ramazan ayında namaza verilen önem de katbekat artıyor” dedi.
Anadolu Gençlik Derneği’nin (AGD), Ramazan-ı Şerif öncesinde “Müslüman Şahsiyet Dersleri” kapsamında çevrimiçi ortamda düzenlediği “Ramazan Hazırlık Kampı” seminerleri devam ediyor. “Ramazan Hazırlık Kampı” seminerlerinin 8’inci gününün konuğu olan gazeteci-yazar Abdullah Yıldız, “Ramazan ve namaz” konulu bir sohbet gerçekleştirdi. AGD TV’nin YouTube kanalı üzerinden canlı yayınlanan sohbete birçok vatandaş katıldı.

Ramazan ayının önemine işaret ederek konuşmasına başlayan gazeteci-yazar Abdullah Yıldız, “Arabi-kameri aylardan sadece Ramazan ayı Kur’an-ı Kerim’de zikredilmiştir. Başka hiçbir ayın adı Kur’an-ı Kerim’de geçmemiştir. Hatta Tövbe Sûresi’nde Yüce Allah, ayların sayısının dünya yaratıldığından beri 12 olduğunu buyurmuştur. Bunlardan dördü haram aydır ama sadece ‘Ramazan’ Kur’an’da zikredilmiştir. İşte Ramazan ayını “11 Ayın Sultanı” yapan şey de budur. Oruç tutmamız bizim takvamızı artırmak içindir ancak namaz da takvamızı artıran başka bir vesiledir. Öyleyse Ramazan ayında namazın önemi oldukça artmaktadır” ifadelerini kullandı.

Abdullah Yıldız, namaz oruç ilişkisine değinerek, “Aynı zamanda ‘Kuran ayı’ olan Ramazan ayında oruç tutmamız farz kılınmış. Orucun bize kazandırdıkları arasında, iç âlemimize yönelik bir seyahat boyutu da vardır. Yani sadece mide orucu tutmaktan bahsetmiyoruz. Kalbimize, zihnimize, dilimize, gözümüze, kulağımıza oruç tutturmak da oldukça önemlidir. Böyle tutulan bir oruç esnasında kılınan namaz, Ramazan ayı dışında kılınan namazlardan farklı olur. Oruçlu ağızla namazda okunan Kur’an-ı Kerim, oruçlu bir bedenle yapılan secdeler elbette farklı olur. Bu açıdan Ramazan ayında namaza verilen önemde katbekat artıyor” şekline konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı