Ramazan göruşmesi

Bir süredir diplomatik ve istihbari seviyede yapılan Mısır-Türkiye görüşmeleri Dışişleri Bakanlığı seviyesinde yürütülmeye başlandı. Son olarak “Ramazan tebriki” için telefon görüşmesi yapıldı.

GÜNDEM 11.04.2021, 04:35
13
Ramazan göruşmesi
Türkiye ile Mısır arasındaki ilişkiler yaklaşık 10 yıldır sıfır noktasına yakın bir düzeyde seyrederken son günlerde önemli değişiklikler yaşanıyor. Dün Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Mısırlı mevkidaşı Samih Şukri ile Ramazan ayını tebrik amacıyla bir görüşme gerçekleştirdi. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakan Çavuşoğlu, Mısır Dışişleri Bakanı Şukri ile telefonda görüştü. Telefon görüşmesinin, Ramazan ayını karşılıklı tebrik amacıyla yapıldığı belirtildi.

2013 yılından beri Türkiye ile Mısır arasındaki diplomatik ilişkiler maslahatgüzar düzeyinde devam ediyor. Mısır’ın Ankara Büyükelçiliği ve İstanbul Başkonsolosluğu faaliyetlerine devam ederken, Türkiye’nin Kahire Büyükelçiliği ve İskenderiye Başkonsolosluğu da çalışmalarını kesintisiz olarak sürdürüyor. Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, geçtiğimiz günlerde yaptığı Ankara ve Kahire arasında iletişim olduğunu doğrulayarak, diyalogun ise sınırlı olduğunu söylemişti.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Mısırlı mevkidaşı Samih Şukri ile Ramazan ayını tebrik amacıyla bir görüşme gerçekleştirdi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri ile telefonda görüştü. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakan Çavuşoğlu, Mısır Dışişleri Bakanı Şukri ile görüşme gerçekleştirdi. Telefon görüşmesinin, Ramazan ayını karşılıklı tebrik amacıyla yapıldığı belirtildi. Daha önce de, D-8 Toplantısı’nın ardından açıklama yapan Mısır Başbakanı Mustafa Medbuli, ortaya koyduğu çabalardan ötürü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etmişti.
Erdoğan, “Gönlümüz ister ki Mısır ile olan bu süreci çok daha güçlü bir şekilde devam ettirelim” demişti
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan da, “Mısır’la istihbari, diplomatik, ekonomik olarak zaten işbirliği sürecimiz devam ediyor. Bu en üst düzeyde değil de en düzeyin şöyle bir tık altında devam ediyor. Gönlümüz ister ki Mısır ile olan bu süreci çok daha güçlü bir şekilde devam ettirelim. Onun için bu istihbari, diplomatik ve siyasi görüşmeler netice verici olduktan sonra biz bunu daha ileri kademelere taşırız” açıklaması yapmıştı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı