Ramazan’ın bereketi Benin’de

Cansuyu, mübarek Ramazan ayının ilk yardım organizasyonunu Benin’de gerçekleştirdi.

GÜNDEM 14.04.2021, 04:35
27
Ramazan’ın bereketi Benin’de
On binlerce muhtaca Ramazan ayının bereketini ulaştıran dernek, bölgedeki mağdurlara kumanya ve gıda kolisi dağıttı. Dernek, bölgede ayrıca inşaatı tamamlanan su kuyularını da kullanıma açtı.  
cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, 2021 Ramazan organizasyonu kapsamında yurt içinde ve dünyanın dört bir köşesinde yardım faaliyetleri gerçekleştiriyor. Her yıl Ramazan ayında “Kazancımız Allah için verdiğimizdir” sloganı ile muhtaç ülkelere hayırsever vatandaşların emanetlerini ulaştıran Cansuyu, Batı Afrika ülkesi Benin’de yardım organizasyonu düzenledi.
Hayırseverler ile muhtaçlar arasında köprü vazifesi gören Cansuyu, Ramazan ayının bereketini Benin’deki kardeşleri ile paylaşmak için Save bölgesinde binlerce muhtaca Ramazan kumanyaları dağıttı. İçerisinde temel yiyecek malzemeleriyle bir ailenin Ramazan boyu gıda ihtiyacını karşılayacak olan kumanyalar, bölgedeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

Kumanya dağıtımları sonrası, bölge halkının temiz su ihtiyacının karşılanması ve salgın hastalıkların önüne geçilmesi için şehrin Porto-Novo, Abomey-Calavi, Parakou ve Nikki bölgelerinin kurak köylerinde 23 tane temiz su kuyusu açıldı. Açılan su kuyularından on binlerce kişi yararlanacak. Ayrıca Save ve Abomey bölgelerinde Türkiye’den hayırsever vatandaşların bağışladığı adak, akika ve şükür kurbanları kesilerek etleri 10 bin muhtaca dağıtıldı.

Gerçekleştirilen organizasyon hakkında açıklamalarda bulunan Cansuyu Derneği Dış İlişkiler Koordinatörü Muhammed Furkan Özkan, yapılan yardımların bölge insanı tarafından büyük bir sevinçle karşılandığını dile getirdi. Yapılan yardımların içeriğiyle ilgili de konuşan Özkan, “Buradaki muhtaç ailelerimize 1 aylık gıda ihtiyaçlarını karşılayacak gıda kumanyalarımızı dağıttık. Daha sonra bölgedeki temiz su ihtiyacının karşılanması için kurak köylerde 10 binlerce kardeşimizin faydalanacağı 23 tane temiz su kuyuları açıp, bizlere emanet edilen adak, akika ve şükür kurbanlarını keserek etlerini 10 bin muhtaca dağıttık.” dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:47
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:27
Yatsı 20:49
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı