“Rant, birilerine değil vatandaşa pay edilmeli”

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı ve il başkan yardımcıları Güngören’de muhtarlar, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarla görüştü.

GÜNDEM 16.01.2022, 04:35
6
“Rant, birilerine değil vatandaşa pay edilmeli”
İlçenin sorunlarını dinleyen İl Başkanı Yazıcı, sorunlara dair çözüm önerilerini ilçe sakinleri ile paylaştı. Kentsel dönüşüm konusunda önemli açıklamalar yapan Yazıcı, “Her kentsel dönüşümden bir rant ortaya çıkıyor. Fakat bu rant, birilerine değil vatandaşa pay edilmeli. Siz bu rantı adil şekilde vatandaşa pay etmek zorundasınız” dedi.
Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı, ilçelerdeki sorunları incelemeye, çözümler üretmeye devam ediyor. Uzun süredir “İlçe Buluşmaları” ile ilçedeki muhtarlar, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarla görüşen il yönetimi bu hafta da kentsel dönüşüm süreciyle zor günler geçiren Güngören ilçesindeydi. Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı ve il başkan yardımcıları Güngören’de muhtarlar, vatandaşlar ve çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile bir araya geldi. Görüşmede Saadet Partisi Güngören İlçe Başkanı Muhammet Resuloğlu da bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasında Güngören’in sorunlarını ve çözüm yollarını sıralayan Resuloğlu, özellikle kentsel dönüşüm alanında muhtarlara projelerini sundu.

İlçenin sorunlarını dinleyen Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı, kentsel dönüşüm konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Yazıcı, “Biz Saadet Partisi olarak kentsel dönüşümde şu dört tane maddeyi olmazsa olmaz olarak değerlendiriyoruz. Birincisi uzlaşma esaslı bir kentsel dönüşüm yapılmalı, ev sahiplerinin rızası alınmalı. İkincisi, dönüşüm yerinde ve adil olmalı. Kimsenin hakkı azalmamalı. Üç, insanları birbirinden koparmadan bu dönüşümü sağlamamız lazım. Dördüncüsü, belki de en önemli konu mahallenin dokusunun korunmasıdır. Kentsel dönüşüm mutlaka mahalle dokusu korunarak yapılmalı” dedi.

Kentsel dönüşüm ve rant konusuna değinen Yazıcı, “Kentsel dönüşüm belirli kesimleri zengin etmek için değil vatandaşın konforu, can güvenliği ve şehir planlaması için yapılır. Elbette her kentsel dönüşümden bir rant ortaya çıkıyor. Fakat bu rant, birilerine değil vatandaşa pay edilmeli. Siz bu rantı adil şekilde vatandaşa pay etmek zorundasınız. Aksi durumda yaptığınız iş, belirli kesimleri zengin etmek için atılan bir adım olur” dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı