Rekabet Kurumu'ndan Digitürk soruşturması kararı

Rekabet Kurumu, Krea İçerik Hizmetleri ve Prodüksiyon AŞ (Digitürk) hakkında başlatılan rekabet soruşturmasını sonlandırmaya karar verdi.

EKONOMİ 28.09.2023, 14:35
1
Rekabet Kurumu'ndan Digitürk soruşturması kararı
Rekabet Kurumu tarafından yapılan açıklamaya göre, Krea İçerik Hizmetleri ve Prodüksiyon AŞ, Süper Lig ve 1. Lig futbol müsabakalarının yayın haklarına dair özel görüntülerin diğer yayın kuruluşlarına ayrımcı bir şekilde sunulduğu gerekçesiyle soruşturma altına alınmıştı.
Ancak son gelişmeler doğrultusunda, Krea İçerik Hizmetleri ve Prodüksiyon AŞ, soruşturmanın devam ettiği bir dönemde rekabeti artırmayı hedefleyen bir taahhüt paketi sunmuş ve görüşmeler sonucunda Rekabet Kurulu, sunulan revize taahhütün rekabet sorunlarını giderebilecek nitelikte olduğuna karar vermiştir.
Bu nedenle, soruşturmanın sonlandırılmasına yönelik bir karar alınmıştır. Bu gelişme, rekabetin korunması ve haksız ayrımcılığın önlenmesi açısından önemli bir adım olarak kayıtlara geçti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
Namaz Vakti 01 Aralık 2023
İmsak 06:01
Güneş 07:26
Öğle 12:32
İkindi 15:08
Akşam 17:29
Yatsı 18:49
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı