Rekor kıran akaryakıt fiyatları için TESK Başkanı'ndan öneri!

Rekor kıran akaryakıt fiyatları için TESK Başkanı Palandöken, benzin ve motorin fiyatları 9 TL'nin altına düşene kadar ÖTV alınmaması gerektiğini açıkladı.

EKONOMİ 20.01.2022, 11:00
3
Rekor kıran akaryakıt fiyatları için TESK Başkanı'ndan öneri!
Rekor kıran akaryakıt fiyatları için Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken'den öneri geldi. Palandöken, benzin ve motorin fiyatlarının 9 TL'nin altına düşene kadar  ÖTV alınmaması gerektiğini açıkladı.

Palandöken, elektrik, doğalgaz ve akaryakıt fiyatlarındaki artışın pandemi sonrası toparlanmaya başlayan esnafın işlerini yeniden durma noktasına getirdiğini belirtti. Akaryakıt fiyatlarındaki artışın ekonominin önündeki el freni durumuna geldiğini belirten Palandöken, “Bu geçici dönem bitene kadar en azından benzin ve motorinden ÖTV alınmamalı." önerisinde bulundu.
"Döviz kurları yaz aylarına doğru düşmeye başladığında akaryakıt fiyatları da düşecektir." diye konuşan Palandöken, "Benzin ve motorin fiyatları litrede 9 TL’nin altına düşünce yeniden ÖTV alınabilir. Ancak bugün esnafa ve çiftçiye destek için benzin ve motorinden ÖTV alınmamalı" dedi. 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı