Rektörler Filistin için toplanıyor

YÖK’ün geçen haftaki çağrısından sonra rektörler Ankara’da Filistin için toplanıyor…

GÜNDEM 17.05.2021, 17:10
16
Rektörler Filistin için toplanıyor
Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın geçen hafta akademik camiaya ‘ Filistin’e destek’ çağrısı karşılık buldu. Türkiye’nin dört bir yanında yer alan üniversitelerin rektörleri yarın Ankara’da bir araya toplanarak, ortak bir bildiri açıklayacak.
Ankara OSTİM Teknik Üniversitesi’nde bir araya gelecek olan rektörler, söz konusu bildiriyle insan hakları çağrısı yaparak, İsrail’in saldırılarını kınayacak. YÖK bünyesinde 207 üniversitenin eğitim verdiği ülkemizde 168 üniversite rektörü bir araya gelecek.  Mevcut durumda yarın açıklamanın yapılacağı saate kadar listede yer almayan 39 üniversitenin rektörlerinin de bu programa katılacağı bekleniyor. 
Yapılan açıklamada, “İsrail’in Gazze Şeridinde başlattığı ve aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda insanın hayatını kaybetmesine yol açan saldırıları kınamak için Türkiye’de çok sayıda üniversite rektörünün imzası bulunan bir bildiri yayınlanacaktır. Bildirinin ayrıntıları bildiriye imza atan rektörlerin fiziki ve çevrimiçi katılımıyla yarın OSTİM Teknik Üniversitesinde düzenlenecek programla duyurulacak.  

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı