Resmen açıklandı! Koronavirüste bir yeni variant daha bulundu

Vietnam Sağlık bakanı İngiliz ve Hint varyantının karışımı yeni varyant tespit edildiğini duyurdu.

DÜNYA 29.05.2021, 21:45
16
Resmen açıklandı! Koronavirüste bir yeni variant daha bulundu
Vietnam'da İngiliz ve Hindistan varyantının karışımından oluşan yeni bir Koronavirüs çeşidinin tespit edildiği açıklandı. Konuyla ilgili açıklama yapan Vietnam Sağlık Bakanı Nguyen Thanh Long, "Yeni tespit edilen hastalar üzerinde gen dizilimi üzerine çalıştıktan sonra, Hindistan ve İngiltere'dekilerin bir karışımı olan yeni bir varyant keşfettik" derken yeni varyantı yakın zamanda dünyaya duyuracağını belirtti.
Independent'ın ülke yerel basınına dayandırdığı haberine göre, Vietnam Sağlık Bakanı yeni varyantı yakın zamanda dünyaya duyuracağı bildirildi.
Bakan Long, tespit edilen varyantın daha bulaşıcı olduğunu belirtirken, yapılan laboratuvar testlerinde virüsün çok hızlı bir şekilde çoğaldığının tespit edildiğini söyledi.
"İngiltere varyantına ait olan mutasyonlara sahip bir Hint varyantı"Sağlık Bakanı Nguyen Thanh Long, "Yeni tespit edilen hastalar üzerinde gen dizilimi üzerine çalıştıktan sonra, Hindistan ve İngiltere'dekilerin bir karışımı olan yeni bir varyant keşfettik" derken, "Daha spesifik olarak söylersem, tespit edilen varyant İngiltere varyantına ait olan mutasyonlara sahip bir Hint varyantı" dedi.
Ülkesinde "Sert" önlemler uygulandığını belirten Long, Vietnam'daki vaka sayılarındaki artışın yeni tespit edilen varyant sebebiyle meydana geldiğine inandığını aktardı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı