Reuters'tan Şam'a ziyaret iddiası:Türkiye'den ilk bakın kim gitti

Dünyaca ünlü ajans böyle duyurdu. MİT Başkanı Hakan Fidan’ın son haftalarda Şam’da Suriyeli mevkidaşı Ali Memlük ile çok sayıda görüşme gerçekleştirdi.

GÜNDEM 15.09.2022, 22:10
Reuters'tan Şam'a ziyaret iddiası:Türkiye'den ilk bakın kim gitti
Türkiye- Suriye normalleşmesi sürerken, dünyaca ünlü Reuters'tan son dakika iddiası geldi.
Reuters haber ajansı, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan'ın son haftalarda Şam'ı ziyaret ederek, Suriye İstihbarat Şefi Ali Memlük ile çok sayıda görüşme gerçekleştirdiğini duyurdu.
İki istihbaratçının son haftalarda gerçekleştirdikleri çok sayıdaki görüşmenin sonuncusunun yine bu hafta Şam'da yapıldığı belirtildi.

Fidan-Memlük görüşmelerinde iki ülkenin dışişleri bakanlarının bir araya getirilmesinin ele alındığı kaydedildi.
Rusya'nın arabuluculuğu sonucunda bu temasların yoğunlaştığı, Moskova'nın bu çabasının da Ukrayna savaşı nedeniyle giriştiği politika değişikliğini yansıttığı belirtiliyor.

Reuters'a konuşan bir Türk yetkili, "Rusya, Suriye ve Türkiye'nin sorunlarını aşmalarını, hem Türkiye hem Suriye'nin çıkarına olacak belirli anlaşmalara varmalarını istiyor" bilgisini aktardı.
Rusya, Beşar Esad yönetimini destekliyor ve 2015 yılından bu yana bu ülkede asker bulunduruyor. Haberde, Ankara-Şam arasındaki bir normalleşmenin, Suriye'deki savaşı yeniden şekillendirebilecek nitelikte olacağı belirtiliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlarken, Suriye ile ilişkilerin düzeltilmesi noktasında "Şunu bir defa bilmemiz, kabullenmemiz gerekir. Devletler arasında hiçbir zaman siyasi diyalog veya diplomasi kesip atılamaz. Her zaman her an bu tür diyaloglar olur, olmalıdır. Hatta bir söz var, 'İplikle de olsa bağı koparmayın, o bağ devam etsin." ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:47
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:27
Yatsı 20:49
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı