Rıdvan Dilmen TRT'den aldığı maaşı açıkladı!

TRT'den yıllık 8,5 milyon TL maaş aldığı iddialarıyla gündemden düşmeyen yorumcu Rıdvan Dilmen, eleştirilerle ilgili yeni bir açıklama yaptı.

SPOR 21.09.2021, 00:55
37
Rıdvan Dilmen TRT'den aldığı maaşı açıkladı!
  Rıdvan Dilmen, TRT'den aldığı iddia edilen maaşıyla ilgili sorulara yanıt verdi.
Halk TV'de Şirin Payzın'ın moderatörlüğünü yaptığı "Sözüm Var" programında konuşan Dilmen "Şerefim ve namusum üzerine yemin ederim, TRT'den para almadım ve almayacağım" dedi. Dilmen  maaş iddiasını ortaya atan gazeteci Orhan Yıldırım, Kadir Çetinçalı ve HKP Genel Başkanı Nurullah Ankut'u mahkemeye verdiğini , partinin avukatı Doğan Erkan'ı da mahkemeye vereceğini söyledi.

TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı'nın kendisine maaş teklif ettiğini söyleyen Rıdvan Dilmen ancak maaş almak istemediğini söyledi.
Dilmen ısrarla sorulması üzerine kendisine teklif edilen maaşı da açıkladı. "Aylık 60 bin TL teklif yapıldı" diyen Rıdvan Dilmen, başka dijital mecralarda para kazanacağını söyleyerek TRT'den maaş almayacağını belirtti.

Fanatik Gazetesi yazarı Orhan Yıldırım, TRT ile anlaşan Rıdvan Dilmen'in yıllık 8,5 milyon TL, aylık ise 710 bin TL'ye anlaştığını iddia etmişti.
HKP avukatları tarafından Başsavcılığa verilen suç duyurusu dilekçesinde, TRT'nin halkın vergileriyle kurulduğuna ve vergilerle yayın faaliyetlerini sürdürdüğüne vurgu yapılmış, TRT'nin bir kamu kurumu olduğuna dikkat çekilmişti.
Dilekçede, "Suç Duyurusu; Kamuoyu yararının ve ekonomik menfaatlerinin gözetilmediğinin göstermesi açısından ve kamunun kaynaklarının yandaş 'iş adamlarına', 'sanatçılara', 'sporculara' nasıl peşkeş çekildiğini göstermesi bakımından önemlidir" ifadeleri kullanılmıştı.
 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı