Son Dakika

Rıdvan Dilmen'den şampiyonluk açıklaması ve kırmızı kart yorumu

NTV'de yayınlanan %100 Futbol programında konuşan Rıdvan Dilmen, Galatasaray'ın geride kalan maçları üzerinden şampiyonluk yarışını yorumladı.

SPOR 20.02.2021, 23:00
12
Rıdvan Dilmen'den şampiyonluk açıklaması ve kırmızı kart yorumu
Süper Lig'in 26. haftasında  Galatasaray, deplasmanda Alanyaspor ile karşı karşıya geldi. Sarı-kırmızılılar Alanyaspor deplasmanından üç puanı tek golle aldı. Galatasaray aldığı galibiyetle kritik Alanyaspor virajını geçerek 54 puana ulaştı.
NTV'de yayınlanan %100 Futbol programında konuşan Rıdvan Dilmen, Galatasaray'ın geride kalan maçları üzerinden şampiyonluk yarışını yorumladı.
Süper Lig’in 26’ncı haftasında Galatasaray, deplasmanda Aytemiz Alanyaspor’u 1-0 mağlup etti. Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, karşılaşmanın ardından bu maça dair değerlendirmelerde bulundu.
İşte Dilmen’in açıklamaları:
İki ayrı yarı izledik. İlk yarıda puan durumuna da baktığınız zaman iki takımın da kazanabileceği bir maç oldu. İkinci yarıda beklemediğim bir Galatasaray gördüm.
Alanyaspor’u tebrik etmek lazım. Sezon başından beri pozitif oynamaya çalışan bir takım. 
Fatih Terim’in maçtan önce kullandığı cümlenin ‘Bizim oynayacağımız en önemli maç’ olduğunu tahmin ediyorum. Galatasaray açısından, Fenerbahçe, Trabzonspor, Beşiktaş, Gaziantep ve Alanya deplasmanlarını bitirdin. Konya, Rize, Malatya, Sivas gibi deplasmanları da bitirdin. Başakşehir ve Gençlerbirliği deplasmanları da bitirdin. Bu maçlarda en kötü oynadığı maç buydu ama tabelaya bakıyorsun. 

Alanyaspor’da kupa maçının faturasını bazı oyuncular ödüyor şu anda. Fatih Hoca sonuçta 9. deplasmanında kazandı. 18. hafta ve 25. haftada arasındaki fikstürlere bakın. 6’da 6 yaparak geldi buraya. 
Galatasaray ikinci yarı hiç oynamadı, sadece savunmaya çalışan bir takım. Çok rahat pas yaptırdı. Mostafa da çok yorulduğu için topu da tutamadılar ilerde. Onyekuru son derece etkisizdi. 

Galatasaray altınların altını bir üç puan aldı. Oyunun karşılığı bu değil ama çok iyi oynadığı Antalyaspor ve Kayserispor maçlarında 4 puan kaybetti. Performanstan çok puan olarak düşünüyorum. Liderlik koltuğuna oturdu. 
Fatih Terim’in müdahale etmesi gerekiyordu. Kazandığı zaman söylememek bunu, olmaz. Çok geç değişiklikler yaptı. Mostafa Mohamed’e çok yük bindi. Milli maçlarda iyi dinlenip, maçını oynayıp dönmesi lazım.

Geçen hafta Nwakaeme’nin pozisyonunda hakemin kırmızı kart göstermesi gerekiyordu. Belki darbeyi şiddetli görmedi, VAR’ın devreye girmesi gerekiyordu. O pozisyona göre bugünkü pozisyon daha hafif ama benim futbol ölçülerimde pozisyon kırmızı kart. 
Kanadı diye değerlendirmemek ya da kasıt aramamak lazım. Luyindama nizami bir şekilde kafayla gelirken, oyuncu görmüyor doğru ama yaralayıcı bir hareket. Kırmızı kartın daha doğru olduğunu düşünüyorum.
Çok kritik iki hata. Nwakaeme ve Babacar ama kötü hakem değil bu çocuk. Yeteneğine bakıyorum, olur bundan. Atama ise doğru değil. Geçen haftadan cezaya girmesi gerekiyordu.

Onyekuru'nun pozisyonunu dikkatlice izledim, darbe görmedim.
0-0 ya da 1-0 yarıyorsa, dünyada en iyi oynayan kaleci Muslera. Kritik reaksiyonları, tecrübesi var. Bugün de performansı iyiydi. Galatasaray 10 kişi ile savunma yaptı bugün.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı