Rızkın nereden geleceği belli olmuyor

Cenâb-ı Hakk’ın yardımıyla işgalcilere karşı destan yazan Filistin direnişi, İsrail’in bini aşkın mühimmatını ele geçirdi.

GÜNDEM 08.06.2021, 04:35
7
Rızkın nereden geleceği belli olmuyor
Gazze Şeridi’ne atılan fakat patlamayan bini aşkın füze, tank ve top mermisi, olası bir savaşta işgalci İsrail rejimine karşı kullanılacak.

Gazze’deki İçişleri Bakanlığı’na bağlı patlayıcı mühendisliği görevlisi Muhammed Mikdad, işgalci İsrail rejiminin Gazze Şeridi’ne attığı bin 200 füze, tank ve top mermisinin imha edildiğini açıkladı. İmha edilen füzeler, direniş tarafından yeni füze üretiminde kullanılacak. Gazetemize açıklama yapan Filistinli kaynak, “İsrail’in Gazze’ye attığı füzelerden patlamayanlar kullanılıyor. 2014 yılında Gazze’ye düzenlenen saldırılarda patlamayan roketler, füzeler etkisiz hale getirilmişti ve mermiler ile roketlerin içerisindeki patlayıcı maddeler direniş tarafından kullanılmıştı” dedi.
İşgalci İsrail rejiminin işgal altındaki Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’da Ramazan ayında ibadet edenlere saldırmış ve Şeyh Cerrah Mahallesi’nde ikamet eden Filistinlileri zorla evlerinden çıkarma amacıyla zulümlerini artırmıştı. İsrail’in acımasız mezaliminin ardından Filistin direnişin ateşi tekrar alevlenmiş ve işgalcilere kolay kolay unutamayacakları bir hezimet yaşatılmıştı. İsrail rejiminin terörist saldırılarına karşı “Kudüs’ün Kılıcı” isimli operasyonu başlatan Filistin direnişi, İsrail rejimine tarihinin en zor günlerini yaşatmıştı. Özellikle Gazze’den gelen füzeler dolayısıyla büyük bir acziyet yaşayan İsrail, küçük düşmelerinin üzerini örtmek amacıyla Gazze’ye çok sayıda füze ile saldırmıştı. Gazze’ye yönelik gerçekleştirilen terör saldırıları, İsrail’in tarihi bir mağlubiyet yaşamasını engelleyememiş ve İsrail rejimi ateşkes istemek zorunda kalmıştı.

Filistinlilerin destansı direnişinin ardından gözü dönen ve sivil, kadın, çocuk ayırt etmeksizin Gazze’ye saldıran İsrail güçlerini üzecek bir durumun ortaya çıktığı öğrenildi. Buna göre işgalci İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılar sırasında attığı, patlamamış yaklaşık 1200 füze, tank ve top mermisinin imha edildiği belirtildi. Konuya ilişkin olarak açıklama Gazze’deki İçişleri Bakanlığı’na bağlı Patlayıcı Mühendisliği görevlisi Muhammed Mikdad’dan gelirken Allah’ın yardımıyla Filistin direnişinin eline geçen bu patlayıcıların İsrail rejimine karşı yaşanacak olası bir savaşta kullanılması bekleniyor. Daha önce de benzer şekilde Gazze’ye atılan fakat patlamayan füzelerin direniş tarafından kullanıldığı biliniyor.

İşgalci İsrail rejimi tarafından Gazze’ye atılan bini aşkın füzenin Filistin direnişinin eline geçmesine dair gazetemize konuşan Filistinli bir kaynak önemli ifadeler kullandı. Yaşanan durumun Filistin direnişi ile İsrail rejimi güçleri arasında yaşanacak olası bir savaşta işgal topraklarına gönderilecek bini aşkın füzenin İsrail tarafından temin edilmesi anlamına geldiğini doğrulayan kaynak, benzer durumun daha önce de yaşandığını belirtti. Söz konusu füzelerin direniş tarafından yeni füze üretiminde kullanılacağını dile getiren Filistinli kaynak, “İsrail’in Gazze’ye attığı füzelerden patlamayanlar kullanılıyor. Zaten direnişin geçtiğimiz süreçte hazırlayıp yayınladığı bir belgeselde bu durum dile getirildi. 2014 yılında Gazze’ye düzenlenen saldırılarda patlamayan roketler, füzeler etkisiz hale getirilmişti ve mermiler ile roketlerin içerisindeki patlayıcı maddeler direniş tarafından kullanılmıştı. Yani bu füzeler direniş tarafından yeni füzeler üretilirken kullanılacaktır” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı