RTÜK’ten yedi kanala inceleme

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Fox TV, TELE1, Halk TV, KRT, TV 5, Flash Haber ve Szc TV hakkında seçim yayınları nedeniyle inceleme başlatıldığını duyurdu.

GÜNDEM 31.05.2023, 07:05
3
RTÜK’ten yedi kanala inceleme
* RTÜK, Fox TV’yle ilgili Çiğdem Toker’in sözleri, TELE1, Halk TV, KRT, TV 5, Flash Haber ve Szc TV’yle ilgili de “sandıkların açılması ve sonuçların belli olmasıyla birlikte halkı aşağılayan, hakaret ve saldırılarla necip milletimizi küçük düşürmeye çalışan konuşmalara yer verildiği” gerekçesiyle inceleme başlatıldığını açıkladı.

RTÜK’ün sosyal medya hesabından açıklamasında “Millî iradenin tecelli ettiği seçim günü akşamı FOX TV’de programcılardan Çiğdem Toker’in “Demokrasi sandıktan ibaret değildir” şeklindeki açıklamaları ve yayının tamamı uzmanlarımız tarafından raporlaştırılmaya başlanmıştır. Raporun tekemmül etmesini müteakip ilk Üst Kurul toplantısında dosya karara bağlanmak üzere gündeme alınacaktır. Yine izleyicilerden gelen yoğun şikâyetler üzerine sandıkların açılması ve sonuçların belli olmasıyla birlikte halkı aşağılayan, hakaret ve saldırılarla necip milletimizi küçük düşürmeye çalışan konuşmalara yer verilen HALK TV, TELE 1, KRT, TV 5, FLASH HABER ve SZC TV ile ilgili de incelemeler yapılmaktadır” denildi. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin de paylaşımı alıntılayarak şu ifadeleri kullandı: “Milli iradeye, demokrasiye, seçim sonuçlarına saygı duymayan ve halkımızı aşağılayan, aziz milletimizi küçük düşürmeye çalışanların bu tutumlarına sessiz kalmayacağız.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı