Son Dakika

Rus bilgisayar korsanları 42 ülkeye saldırı!

Rus bilgisayar korsanlarının 42 ülkeye saldırı düzenledi.

DÜNYA 24.06.2022, 10:20
Rus bilgisayar korsanları 42 ülkeye saldırı!
Ukrayna Savaşı'nın başlamasıyla birlikte siber ortamdaki aktivitelerini artıran Rus bilgisayar korsanlarının 42 ülkeye saldırı düzenlediği bildirildi. 
Almanya medyasında yer alan haberlere göre, Microsoft, son 4 ayda Rus hacker saldırılarında bir artış olduğunu belirledi. Microsoft uzmanları, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik müdahalesinin başlamasının ardından Rus bilgisayar korsanlarının 42 ülkeye saldırdığını tespit etti. 
Şirket tarafından konuya ilişkin olarak hazırlanan raporda, bu ülkelerde faaliyette bulunan toplam 128 kuruluşun saldırılardan etkilendiği bilgisi yer aldı. 
Raporda, Ukrayna Hükümeti'nin dijital altyapısını buluta taşımasının saldırıları engellediği kaydedildi. Rus bilgisayar korsanlarının en çok saldırdığı ülkenin ABD olduğu belirtilen raporda; Polonya, Danimarka, Norveç, Finlandiya, İsveç gibi ülkelerin de saldırılardan etkilendiği ifade edildi. 
ABD Başkanı Joe Biden, bir süre önce yaptığı bir açıklamada, Rusya’nın ABD’ye siber saldırı planladığını öne sürerek , özel şirket ve kuruluşlara uyarıda bulunmuştu. İngiltere de Beyaz Saray’ın siber güvenlik önlemlerinin artırılması yönündeki çağrılarını destekleyen açıklamalar yapmıştı. Teknoloji uzmanları, Rusya kaynaklı siber saldırılarda özellikle altyapı ve teknik sistemlerin hedef alındığına işaret ediyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı