Rusya Ukrayna hattında tehlike çanları: Dünya savaşı başlatma çağrısı

Kremlin Sözcüsü Peskov, "Bu tür açıklamalar, dünya savaşı başlatma çağrısından başka bir şey değildir" dedi.

DÜNYA 07.10.2022, 00:40
Rusya Ukrayna hattında tehlike çanları: Dünya savaşı başlatma çağrısı
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin " NATO'nun Rusya'ya karşı önleyici saldırı düzenlemesi gerektiği" yönündeki açıklamalarını, "dünya savaşını başlatma çağrısı" olarak değerlendirdi.
Rus haber ajansı RİA Novosti’ye Zelenskiy'nin açıklamalarda bulunan Peskov, Söz konusu açıklamalara uluslararası toplumun tepkisiz kalmaması gerektiğini belirtti.
Peskov, "Bu tür açıklamalar, öngörülemeyen korkunç sonuçları olan diğer bir dünya savaşı başlatma çağrısından başka bir şey değildir" dedi.
ABD, İngiltere ve Avrupa Birliği'nin bu açıklamalara dikkat etmesi gerektiğini vurgulayan Peskov, "Bu ülkeler, Ukrayna'yı fiili olarak yönlendiriyor ve sonuna kadar savunmasını söylüyor. Bu nedenle, onlar bundan sorumlu ve onların, bu şahsın (Zelenskiy) ve yönetiminin eylemleri ve açıklamalarından sorumlu olması gerekiyor" diye konuştu.

Zelenski, "NATO'nun, Rusya'nın nükleer silah kullanması olasılığını ortadan kaldırmak için Rusya'ya karşı önleyici saldırı düzenlemesi gerektiğini" söylemişti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı