Rusya ve Ukrayna ile görüştü: Hulusi Akar tek tek açıkladı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Rusya ile Ukrayna arasında gerçekleştirdiği görüşmeler sonrası tahıl yüklü gemilerin tahliyesine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu...

GÜNDEM 07.06.2022, 22:15
4
Rusya ve Ukrayna ile görüştü: Hulusi Akar tek tek açıkladı
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ukrayna limanlarındaki tahıl yüklü gemilerin tahliyesi konusunda "Bunun bir an önce sonuçlanmasına gayret gösteriyoruz” ifadelerini kullandı ve planın ayrıntılarını duyurdu. 
“ Rusya ile Ukrayna ile görüşüyoruz, BM ile görüşüyoruz sonuç olarak da bu konunun çözümü için uğraşıyoruz” diyen Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Bununla ilgili epey bir ilerleme sağlandı. Nasıl yapılacak, mayınlar nasıl temizlenecek, kim yapacak, koridor nasıl oluşturulacak, kim refakat edecek gibi teknik planlamalara yönelik konular üzerindeki çalışmalar devam ediyor” ifadelerini kullandı. 
Bu konudaki sorumluluğun büyük oranda Türkiye'de olup olmayacağına yönelik soru üzerine Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Şu anda Türkiye olarak biz koordine ediyoruz" şeklinde yanıtladı.
Türkiye'de bir görüşme takviminin oluşturulup oluşturulmayacağına ilişkin soruya "Olabilir. Geçen cumartesi günü bununla ilgili BM'den bir yetkili ile bakanlığımızdaki bir arkadaşımız görüştü. Taraflarda çözüm iradesi olduğu için süreç ilerliyor" şeklinde yanıtlayan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, başka bir gazetecinin "Konunun tıkandığı nokta neresi" demesi üzerine, "Güven. Herkes karşılıklı olarak bir şeylerden emin olmak istiyor. Biz de o güvenin temin edilmesi için çalışıyoruz" dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı