Rusya'dan Türk lirası atağı!

Rusya Maliye Bakanlığı petrol fazlası ve doğalgaz gelirlerini varlık fonuna yönlendiren bir bütçe kuralı üzerinde yeniden çalışmalara başladı.

GÜNDEM 12.08.2022, 18:20
2
Rusya'dan Türk lirası atağı!
Rusya Merkez Bankası ülkenin varlık fonunun Çin, Hindistan ve Türkiye'nin yanı sıra diğer bazı ülkelerin para birimlerine yatırım yapabileceğini açıkladı.
Bu kapsamda Varlık Fonu'nun Çin, Hindistan ve Türkiye gibi bazı dost ülkelerin para birimlerine yatırım yapması değerlendiriliyor.
Rusya Merkez Bankası '2023-2025 Para Politikası' raporunda Batı'nın Rusya'ya yönelik yaptırımlarına karşı mali kurallara geri dönmek ve varlık fonunu takviye etmek için çeşitli seçeneklerin değerlendirildiğini belirterek "Rusya Maliye Bakanlığı bütçe kuralı mekanizması oluşturmak ve varlık fonunu yenilemek için dost ülkelerin para birimlerine (yuan, rupi, TL ve diğerleri) yatırım konusunda çalışıyor" ifadelerine yer verdi.
Rusya daha önce varlık fonu için dolar ve euro yatırımı yapıyordu. Fon, rubledeki dalgalanma nedeniyle 2022'nin başında günlük  Döviz alımlarını durdurmuştu. Şubat itibariyle yaklaşık 640 milyar dolar büyüklükteki varlık fonunun yaklaşık yarısı Batılı yaptırımlar nedeniyle donduruldu.
Öte yandan Rusya ile birlikte Mersin’de yapımı süren Akkuyu Nükleer Santrali’nin yüklenici firmalarından IC İçtaş firması işçilere zorunlu izin vermiş 7 bin işçi evinin yolunu tutmuştu. Bu gelişmeden sonra Rusya Türkiye'ye para göndermişti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:47
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:27
Yatsı 20:49
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı