Rusya'dan Ukrayna açıklaması: Müzakerelere dair sinyal henüz yok

Kremlin Sözcüsü Peskov, Rusya ile Ukrayna arasındaki müzakerelere konusuna dair açıklamada bulundu.

DÜNYA 28.02.2023, 14:55
2
Rusya'dan Ukrayna açıklaması: Müzakerelere dair sinyal henüz yok
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ukrayna'dan müzakerelere ilişkin sinyal olmadığını söyledi.
Peskov, "Şimdilik Ukrayna tarafının müzakere etmesinin hukuken imkansız olduğundan hareket ediyoruz" dedi.
Rusya ile Ukrayna arasındaki müzakerelere ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulunan Peskov, Ukrayna sorununun müzakere masasında çözülmesi imkanı bulunduğuna işaret ederek, "Şimdiye kadar, büyük ihtimalle hiç kimse Ukrayna tarafından herhangi bir sinyal göremedi. Şimdilik Ukrayna tarafının müzakere etmesinin hukuken imkansız olduğundan hareket ediyoruz" dedi.
Rusya'nın Ukrayna ile ilgili hedeflerine ulaşmasının öncelikli olduğunu vurgulayan Peskov, şunları kaydetti:

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile savaşı müzakere etmenin imkansız olduğuna ilişkin Ekim 2022'de kararname imzalamıştı.
Geçen hafta Kiev'de düzenlediği basın toplantısında, geniş çaplı savaşın başlamasından sonra Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in artık başka birisi olduğunu belirten Zelenskiy, Rusya ile müzakere masasına artık oturmayacaklarını, konuşacak bir şeyin olmadığını belirtmişti.
"Bazı gerçekler var. Yani yeni Rus toprakları var, göz ardı edilememesi gereken ve Rus tarafının asla vazgeçemeyeceği Anayasa var. Rusya Federasyonu'nun özel askeri operasyon esnasında gerçekleştirdiği belirli hedefleri var. Elbette, elverişli bir durum ve Ukrayna rejiminin uygun tutumu göz önünde bulundurulduğunda, bu sorun müzakere masasında da çözülebilir. Ancak bu durumda belirlediğimiz hedeflere ulaşılması önceliğimizdir."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı