Rusya'yı terk etmişlerdi: O şirketlerin nereye gittiği ortaya çıktı

Kazakistan Başbakanı İsmailov, Rusya pazarından ayrılan 250’den fazla şirketin ülkeye taşınması için çalışmalar yürüttüklerini ve şu anda 45 şirketin bu yönde olumlu karar aldığını açıkladı.

EKONOMİ 26.08.2022, 16:35
2
Rusya'yı terk etmişlerdi: O şirketlerin nereye gittiği ortaya çıktı
Rus lideri Vladimir Putin'in Ukrayna'ya saldırmasına tepki olarak Rusya'yı terk eden Batılı şirketlerin hangi ülkeye gittikleri belli oldu.
Kazakistan Başbakanı Alihan İsmailov, jeopolitik kriz ile Rusya karşıtı yaptırımların sadece Kazakistan’ı değil bir bütün olarak dünyayı olumsuz etkilediğini ifade etti.
Yabancı yatırım çekme alanında faaliyetlerini yoğunlaştırdıklarını kaydeden İsmailov, "Şu anda Rusya pazarından ayrılan 250’den fazla şirketin (Kazakistan’a) taşınması için çalışmalar yürütüyoruz. Bunlar ağırlıklı olarak ham madde dışı sektörlerde faaliyet yapan batılı şirketler" diye konuştu.
İsmailov, halihazırda 45 şirketin faaliyetlerine Kazakistan’da devam ettirme kararı aldığını belirterek "Üretimlerini bizim ekonomiye konumlandırmaları için her şirket ile ayrı ayrı çalışıyoruz ve her proje için çalışma grupları oluşturduk" ifadesini kullandı.
Putin'in Ukrayna'ya saldırı emri sonrası bir çok Batılı şirketler peş peşe Rusya'ı terk etmişlerdi. 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:53
Öğle 12:43
İkindi 16:24
Akşam 19:23
Yatsı 20:43
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı