Saadet Batman, aylık divan toplantısını yaptı

Saadet Partisi Batman İl Başkanlığı, geçtiğimiz gün yoğun bir katılımla divan toplantısını gerçekleştirdi.

GÜNDEM 28.09.2022, 07:35
2
Saadet Batman, aylık divan toplantısını yaptı
Saadet Partisi Batman İl Başkanlığı, geçtiğimiz gün geniş bir katılım divan toplantısını gerçekleştirdi. 2023 seçimlerine ilişkin çalışmaların ele alındığı ve kamuoyu çalışmalarının raporlanıp sunulduğu toplantı yerel medya mensupları tarafından yoğun ilgiyle takip edildi. Saadet Partisi Batman İl Sorumlusu Fesih Bozan’ın katılımıyla gerçekleşen toplantıya Saadet Partisi Batman İl Başkanı Mustafa Yıldız, Saadet Partisi eski Batman İl Başkanı Mehmet Fırat ve Saadet Partisi Batman Merkez İlçe Başkanı Mihdi Oğuz’un yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Mustafa Yıldız’ın açılış konuşmasıyla başlayan toplantının devamında Fesih Bozan da ekonomideki kötü gidişatın vatandaşa yansımasına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Divan toplantısında katılımcılara hitap eden Saadet Partisi Batman İl Sorumlusu Fesih Bozan, iktidar kanadının çizdiği pembe tabloların ekonomideki kötü gidişatın üzerini örtemeyeceğini belirterek, “Ülke ve millet olarak hem içerde hem dışarda ciddi siyasi ve ekonomik sıkıntılar yaşıyoruz. Akp iktidarının, beceriksiz yönetimi yüzünden, 84 milyon ülke nüfusumuzun büyük çoğunluğu artık dar gelirli haline gelmiştir. Dar gelirli vatandaşlarımız gerçekte yüzde 150, yüzde 300’lerde olan enflasyonun altında ezilirken ve her gün gelen zamlar nedeniyle vatandışımızın beli bükülürken AK Parti iktidarı ve bileşenleri hiç sıkılmadan vatandaşın aklıyla alay ediyor.  TÜİK, Türkiye ekonomisinin 2. çeyrekte büyümeyi yüzde 7,6 olarak açıklıyor” ifadelerini kullandı.

Ekonomideki iyileşmelerin vatandaşın alım gücüne yansımasıyla, işsizlik oranlarının azalmayla olacağını ifade eden Fesih Bozan, “Eğer ekonomi gerçekten büyümüş olsa, bu büyüme milletin refah seviyesine, alım gücüne kısacası vatandaşa yansıması gerekmez mi? İşsizlik oranlarında bir azalma gerçekleşmesi lazım değil mi? Tüm bunların vatandaşa yansıması gerekiyor idi. Peki öyle mi? Maalesef öyle değil. Ekonominin büyüdüğü doğrudur ama bu büyüme, vatandaşın ekonomisi ve cebindeki parasına yansımamıştır. Bu ekonomik büyüme iktidar sahiplerinde, yandaşlarında ve bir avuç sermaye sahiplerinde olmuştur diyebiliriz” şeklinde konuştu. Vatandaşın, iktidarın çizdiği pembe tablolara karşı uyanık olduğunu söyleyen Fesih Bozan, “İktidar hayal satıyor. İktidar pembe tablolar çizse de, elbette vatandaşlarımız, ekonomide büyüme olup olmadığını daha iyi biliyor. Cebindeki parayla, geçen sene ne aldığını ve bugün ne alabildiğini en iyi şekilde biliyor ve hergün bire bir kendisi yaşıyor. İktidar mensuplarının zaman zaman konuşmalarında bahsettiği, 2023 ve 2053 yılları için ortaya koyduğu veya koyacağı vizyona, anlattıkları hayal dünyasına ve verdiği umutlara artık kimse inanmıyor. Lafla, hamasi nutuklarla ve hayal dünyasıyla milletin karnı doymuyor” diye konuştu

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı