Saadet Bursa’dan balık haline ziyaret

Saadet Partisi Bursa il ve ilçe teşkilatlarından oluşan bir heyet, Bursa Balık Hali Dernek Başkanı Ziya Sidal’i ve balıkçı esnafını ziyaret etti.

GÜNDEM 17.09.2022, 07:40
8
Saadet Bursa’dan balık haline ziyaret
Saadet Partisi Bursa İl Başkan Yardımcısı İbrahim Özacar ve Saadet Partisi Bursa İl Yönetim Kurulu üyeleri ile Saadet Partisi Nilüfer ve Yıldırım ilçe başkanları, Bursa Balık Hali Dernek Başkanı Ziya Sidal’i ve balık hali esnafını ziyaret etti. İbrahim Özacar, Ziya Sidal’e Necmettin Erbakan Davam kitabını hediye ederken, Ziya Sidal de hediye olarak saat takdim etti. Yapılan ziyaret yerel medya mensupları tarafından yoğun ilgiyle takip edildi. Balıkçıların problemlerine ilişkin konuşulan ziyarette karşılıklı olarak fikir alışverişi ve değerlendirmelerde bulunuldu. Hoşgörü ve memnuniyetle karşılandıklarını belirten İbrahim Özacar, yeni balık sezonuna ilişkin iyi temennilerde bulundu.

Saadet Partisi Bursa İl Başkan Yardımcısı İbrahim Özacar, balıkçıların sorunları adına oda başkanlarıyla görüştüğünü belirterek, “Balık sektörünün ayrı bir odası olması gerekiyor. Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği (BESOB) başkanıyla bu konuyu daha önce görüştüm. ‘Balıkçıların kendisine has odası var mı?’ diye sorduğumda kendisinin böyle bir odanın olmadığını, pazarda satanların pazarcılar odasına bağlı olduğunu söyledi. Sabit satanların da et balık kurumuna bağlı olduğunu bizlere aktardı” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin birçok noktasına balık gönderdiklerini söyleyen Bursa Balık Hali Dernek Başkanı Ziya Sidal, “Türkiye’nin birçok noktasına balığı biz gönderiyoruz. Kütahya, Diyarbakır, Batman, Elazığ, Ağrı, Amasya, Bilecik, Balıkesir Bandırma, Marmara, Doğu ve Güneydoğu bölgelerine buradan balık gönderiyoruz. Yakında hamsi gelecek ve Diyarbakır’a hamsi göndereceğiz. Ülkemizin üç tarafı denizlerle çevrili ama bakanlığımız yok. Bazı ülkelerde hiç deniz yok ama denizcilik bakanlığı var. Maliyetlerimiz çok yüksek. Balığı paketlediğimiz beyaz kolilerin tanesi 30 TL. Bu koliyi bir kere kullanıyoruz ve çöpe gidiyor” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:47
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:27
Yatsı 20:49
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı