Saadet Elâzığ, Sivrice’de mağdur edilen dükkân sahiplerinin yanında

Saadet partisi Elâzığ İl Başkanı Abdullah Akın ve Saadet Partisi Elâzığ İl Yönetim Kurulu üyeleri, bir araya gelerek Sivrice ilçesindeki mağdur edilen dükkân sahiplerinin yanına uğradı.

GÜNDEM 21.09.2022, 07:00
2
Saadet Elâzığ, Sivrice’de mağdur edilen dükkân sahiplerinin yanında
Saadet Elâzığ, Sivrice’de mağdur edilen dükkân sahiplerinin yanında
Saadet partisi Elâzığ İl Başkanı Abdullah Akın ve Saadet Partisi Elâzığ İl Yönetim Kurulu üyeleri, bir araya gelerek Sivrice ilçesindeki mağdur edilen dükkân sahiplerinin yanına uğrayarak sıkıntı ve problemlerini dinledi. Dükkân sahiplerinin sıkıntı ve problemlerini dinleyen Abdullah Akın, ardından Sivrice Kaymakamı Efe Can Şahin’e makamında bir ziyaret gerçekleştirdi. Yapılan ziyaret, yerel medya mensupları tarafından yoğun ilgiyle takip edildi. Sivrice’de  esnaflara yıkılan dükkânlarının yerine yenisinin yapıldığını ancak kendilerine teslim edilmediğini belirten Abdullah Akın, yapılan dükkânların da Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’ne aykırı bir şekilde yapıldığının altını çizdi.

Sivrice’de mağdur edilen dükkân sahiplerinin sıkıntı ve problemlerini dinleyen Saadet Partisi Elâzığ İl Başkanı Abdullah Akın, “Sivrice ilçemizde birkaç vatandaşımız hiçbir şekilde sorunlarına çözüm bulamadığı için bizlere başvurdu. Biz de sorunu dinlemek için buradayız. Deprem öncesi köşe başında yahut cadde üstünde yıkılan dükkânın yerine yenisi yapılıyor, ama kendisine değil başkasına veriliyor. Yetmezmiş gibi kendisine verilen dükkân sığınak gibi, tavan yüksekliği  2 buçuk metre basık bir dükkân. Planlı alanlar imar yönetmeliğine göre dükkân yüksekliği 3 buçuk metrenin altında imal edilemez. Ancak gelin görün ki birileri bunu görmezden gelip vatandaşa zorla veriyor” ifadelerini kullandı.

sivrice’de dükkân sahiplerinin mağduriyetine ilişkin bir çözüm getirilmediğinin altını çizen Abdullah Akın, “AK Partili bir bakan, 4 milletvekili ve yerel yetkililer bu sorunu biliyorlar. Niçin çözülmüyor, çünkü umurlarında değil. Bu memleket ben yaptım oldu ile yönetilmez. Adil olmak zorundasınız. Bu vatandaşımıza yapılan, ne kanuna ne yönetmeliğe ne de vicdana sığar. Vatandaş valiliğe ve bakanlığa aylardır dilekçe yazıyor ama sonuç alamıyor. Bu vatandaşın köşe başı cadde üstü dükkânını alıyorsunuz, başka birine veriyorsunuz, yanına sığınak gibi alçak 2 buçuk metre dükkân veriyorsunuz. Bu zulümdür, bir an önce düzeltilmelidir. Vali bey, kaymakam bey ile görüştüm. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan malumat aldım. Olayın takipçisiyiz. Bu olay çözülene kadar uğraşacağız. Elâzığ’da Saadet Partisi tüm tüzel kişiliği ile birlikte haksızlık ve zulümlerin karşısındadır. Haksızlık kimden gelirse gelsin, kabul edemeyiz” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:47
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:27
Yatsı 20:49
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı