Saadet İstanbul, Adıyaman’a uydu interneti kurdu

Saadet Partisi, deprem bölgelerindeki çalışmalarını hızlandırarak afetzedelerin yanında olmaya devam ediyor…

BİLİM VE TEKNOLOJİ 18.02.2023, 04:35
3
Saadet İstanbul, Adıyaman’a uydu interneti kurdu
Depremin ilk gününden bu yana sahaya inerek afetzedelerin yanında olan Saadet Partisi, yaptığı çalışmalara bir yenisini daha ekledi. Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı, depremden en çok etkilenen Adıyaman’da uydu interneti kurarak vatandaşların iletişim sorunun çözülmesinde önemli bir adım attı.
Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı, deprem bölgelerinde yaptığı çalışmalara devam ediyor. Bölgede yaptığı çalışmalarını yoğunlaştıran İstanbul İl Başkanlığı, her gün binlerce afetzedeye kurduğu aşeviyle sıcak yemek ulaştırırken, iletişim alt yapısının hasar gördüğü ve depremin büyük yıkıma yol açtığı Adıyaman’da uydu interneti kurarak afetzedelerin yardımına koştu.
Depremin ilk gününden bu yana harekete geçerek vatandaşların yaşadığı gıda, barınma, giysi gibi ihtiyaçları karşılayan Saadet Partisi, depremden etkilenen bölgelerde yaptığı çalışmalarla afetzedelerin yanında duruyor. Depremin şiddeti nedeniyle hasar gören ve alt yapı sorunları nedeniyle iletişim araçlarını kullanmayan afetzedeler, GSM operatörlerine büyük tepki göstermişti. Kamuoyunda da eleştirilerin odağına yerleşen GSM şirketleri, halen depremden etkilenen bölgelerdeki iletişim sorununu çözemedi. Yaşanılan problemin bir an önce çözülmesi için ise Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı harekete geçerek bölgede yaşanan iletişim sorunuyla ilgili çalışma gerçekleştirdi. Adıyaman’da kurduğu aşevi ve yardımların organize edildiği bölgeye kurulan uydu internet sistemi sayesinde bölgedeki iletişim sorunu büyük ölçüde çözülecek, yardımları organize eden ekiplerin iletişimde sorun yaşanmaması ve afetzedelerin yakınlarına daha çabuk ulaşarak iletişim kurabilecek.
Konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı, “Adıyaman’daki aşevimizde kullanılması ve iletişimin kesintisiz devam etmesi için kurduğumuz uydu internetimizi, GSM operatörlerinin insafına kalmamak için imkânlarımız dâhilinde Kahramanmaraş ve Hatay’da da kurmak istiyoruz” dedi.
Ali Ekber

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı