Saadet İstanbul, Erbakan Hoca’nın kabri başında buluştu

Saadet Partisi İstanbul İl Teşkilatı’nın bayramlaşma programı yoğun bir katılımla gerçekleşti. Çırpıcı Sosyal Tesisleri’nde buluşan partililer, hep birlikte Erbakan Hoca’nın kabrini ziyaret etti.

SİYASET 24.04.2023, 04:35
1
Saadet İstanbul, Erbakan Hoca’nın kabri başında buluştu
Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı'nın geleneksel bayramlaşma programı 1453 Çırpıcı Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Saadet Partisi İstanbul teşkilatlarının yoğun katılım sağladığı bayramlaşma programında Milli Görüşçüler musafahalaştı. Saadet Partili İstanbul milletvekili adayları Birol Aydın, Mustafa Kaya ve Bülent Kaya'nın da iştirak ettiği bayramlaşma programı Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı'nın ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Çocuklara oyuncak hediye edilen bayramlaşma programı Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hoca'nın kabri başında devam etti. Program Erbakan Hoca'nın kabri başında yapılan Kur'an-ı Kerim tilaveti ve edilen dua ile son buldu.
Bayramlaşma programında katılımcılara hitap eden Saadet Partili milletvekili adayı Birol Aydın, "Biz Saadet Partisi ve Milli Görüş hareketi olarak değerlerimizi pusula yaptık. Merhum Erbakan Hocamız, 'Kara bulutlar görüyorum. Korkarım ülke ve millet olarak büyük badireyle karşı karşıya kalacağız. Ülke insanımızı aç bırakmak, işsiz bırakmak, borca mahkum etmek, değerlerinden uzaklaştırıp yumuşak lokma haline getirme projesine bu arkadaşlarımız alet oluyorlar' demişti. Hocamız bu sözleri 2004 yılında söyledi. Biz de bir yoldayız, sağımızda solumuzda kim var demedik. Sabrı azığımız yaptık, değerlerimizi pusula yaparak bugünlere kadar geldik. Şimdi sabrımız taşıyor. 14 Mayıs bu sabrımızın karşılığını alacağımız gündür inşallah" ifadelerini kullandı.
Saadet Partili milletvekili adayı Mustafa Kaya ise yaptığı konuşmada bayramların önemine dikkat çekerek, "Bayramlar insanların maddi ve manevi anlamada kendini sorgulama fırsatıdır. Bir anlamda bayramlar insanın kendisine format atma fırsatıdır. Biz de bu bayramda yeniden yola revan olmanın adamlarını atacağız. Memleketimiz için endişeliyiz. Çünkü kamplaşmanın, kutuplaşmanın, ayrıştırmanın zirve yaptığı bir dönemdeyiz. Adıyaman'da yaşananları gördünüz. Bu milletin hamurunda böyle bir şey yok.  Bu milleti bir birine düşman haline getirenlerin siyasi kazanımlarına son vermek istiyoruz. Onun için 14 Mayıs'ta sandığa gideceğiz, siyasetine dini meseleleri karıştıranlara 'Bu milletin dinine de diyanetine de karışamazsınız' diyeceğiz. 'Ülkeyi küffara teslim etmeyeceğiz' hadsizliğini gösteren bir siyasi partiye haddini bildirmek için 14 Mayıs günü sandığa gideceğiz. Biz seçim çalışmalarımız boyunca 85 milyon insanı Halil İbrahim Sofrasına davet ediyoruz" şeklinde konuştu.
Milli Görüş teşkilatlarının seçim stratejisine dikkat çeken Saadet Partili İstanbul milletvekili adayı Bülent Kaya da, "Biz belli seçim bölgelerinde, ortaklarımızla belli planlar üstüne gitmiyoruz. Biz milletvekili seçimlerinde 87 seçim bölgesinde tüm Türkiye'nin faydasını umarak bir seçim çalışması ortaya koyuyoruz. Bu ortak fayda çerçevesinde 27 seçim bölgesinde Saadet Partisi olarak bize imkan sağlandı. Türkiye'nin ortak paydası için tüm seçim bölgelerinde adayımız olsun ya da olmasın mutlaka Millet İttifakı'nın seçim zaferi için çalışmak durumundayız. Çünkü Millet İttifakı'nın kazanması, Saadet Partisi'ne yüzde bir muamelesi yapanlarına gücümüzü ispat etme fırsatıdır. Onun için hem İstanbul hem de Türkiye genelinde etkinizin olduğu seçmenlerden ortak faydaya katkı sağlaması için bir çalışma ortaya koymanızı istiyorum. Cumhurbaşkanı seçimlerinde de Saadet Partisi olarak ilkelerini ortaya koyduğumuz, ne iş yapacağını ortak mutabakat metniyle belirlediğimiz bir hükümet için mücadele ediyoruz. Genel Başkanımız Temel Karamollaoğlu, hükümet politikasının oluşturulmasında, MGK Toplantılarında, üst düzey bütün bürokrasi atamalarında etkin olarak rol alacak. Yani biz Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğimiz oylarla aslında yeni bir Milli Görüş hükümetinin kurulmasına oy vereceğiz' diye konuştu.
Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı, "Seçim yaklaştıkça bir takım kendini bilmezler provokasyonlar yapıyor. Bu provokasyonu yapanlar ve yaptıranlar kendini biliyorlar. Ancak bu provokasyonları yapanların bu işten hiç bir faydası yok. Çünkü biz kardeşliği, birlikteliği arzulamış bir milletiz. Artık kavga etmek yerine, bir ve beraber olmak suretiyle ülkemizi yeniden ayağa kaldırmaya gayret eden bir topluluğuz. Şüphesiz bu gayretin ortaya koymasında en çok emek veren liderlerden birisi de Bilge Başkanımız Temel Karamollaoğlu'dur. O yüzden unutulmamalıdır ki, 15 Mayıs sabahından sonra Saadet Partisi Türkiye'ye nefes olacaktır" diyerek 14 Mayıs seçimlerinden sonrasına işaret etti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı