Saadet İstanbul Kadın Kolları’ndan Özel Program

Saadet Partisi İstanbul Kadın Kolları, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla özel bir program düzenledi.

GÜNDEM 09.03.2021, 04:35
27
Saadet İstanbul Kadın Kolları’ndan Özel Program
Saadet Partisi İstanbul Kadın Kolları, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle “Hayata Değer Katan Kadınlar” başlığı ile bir program düzenledi. Saadet İstanbul İl Başkanlığı’nda gerçekleştirilen programda Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı ve Saadet Partisi İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Nagehan Gül Asiltürk konuşmalarını gerçekleştirdi. Törende çeşitli annelik, medya, sanat, edebiyat, teşkilat, asimile edilen toplum sözcüsü gibi konularda hanımefendilere plaket takdimi yapıldı.

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı, “‘Hayata Değer Katan Kadınlar’ plaket takdim törenine hepiniz hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Sizleri il başkanlığımızda ağırlamak hele ki bu anlamlı günde, bizleri mutlu etmektedir. Öncelikle bütün kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum. Bugünü anlamlı kılacak şey kadının toplumda gördüğü değerin statüsünün artmasıdır. Kadının kendini bir birey olarak görmesini ve haklarını sadece mevzuatsal değil, pratikte de kullanıyor olmasını arzu ediyoruz. Kadınların günlük hayatta karşılaştıkları olumsuzlukları, şiddeti, tacizi sıralasak sayfalar dolusu olur. Burada bir bütün olarak dünyanın tüm kadınlarının saadetini de konuşmak gerekir” ifadelerini kullandı.

Yazıcı, “Şiddetin en dehşetlisi savaşlar, çatışmalardır. Bütün şiddet unsurlarının yegâne mağduru kadınlar olmaktadır. Şiddetin bir bütün olarak ortadan kalkması için çalışıyoruz. Şu an dünyanın dört bir yanında savaşlar, çatışmalar olmakta, yeni savaş ortamları ve çatışma alanları oluşturulmaya çalışılmaktadır. Milyonlarca kadın bu sebeple eşlerinden, yavrularından kopmakta sığınacak bir kimsesi dahi kalmamaktadır. 8 Mart’ın Dünya Kadınlar Günü ilanını sağlayan Birleşmiş Milletler’in milyonlarca kadının evsiz yurtsuz, kimliksiz, evlatsız, eşsiz kalmasına dolaylı ya da doğrudan sebep olduğunu da asla unutmayacağız. Her ne sebeple olursa olsun, şiddetin her çeşidine karşıyız. Kadına karşı yapılan şiddete daha da karşıyız. Saadet Partisi olarak kadınlara verdiğimiz değer inancımızın da bir gereğidir. Kadın haklarını tarihte ilk dile getiren dinimiz ve Peygamber Efendimiz’dir” diye konuştu.

Saadet Partisi İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Nagehan Gül Asiltürk, törende yaptığı konuşmasında, “Bugün burada olmamıza vesile olan birbirinden kıymetli hanımefendilerin dünyasından pencere aralayarak, kadınlarımızın azmini, cesaretini, fedakârlığını, başarılarını ön plana çıkarmak ve her birinin hayatındaki mesajı keşfetmek istiyoruz. Bu bağlamda temelde bir insan olarak, özelde ise bir kadın olarak, medeniyet değerlerimiz doğrultusunda hayata yüklediğimiz mana ile bugün 8 Mart’ı idrak ediyoruz. Kâinatın varoluş kaynağı olan sevgi, insanoğlunun doğumuyla da ana kucağında yeşermiş, böylece dünya saadetine giden ilhamın baş aktörü kadın olmuştur” dedi.

Asiltürk, “Bugün mutlaka temelinde yatan ekonomik, sosyal, siyasal birtakım sebeplerle gerek ev, gerek iş, gerekse umumi yaşam gibi çeşitli alanlarda, maddi ve manevi nice zorluklarla karşılaşan kadınlarımız için atılacak iyileştirici adımlar bir lütuf değil, en doğal hakkın teslimidir. Bu bağlamda, sosyal sorunları da doğuran başta ekonomik sorunlar olmak üzere, ülkemizin yarını için en acil şekilde tüm yönleriyle köklü çözümlerin planlanıp, gerekli adımların atılması zaruridir. Öte yandan, sıklıkla şahit olduğumuz intihar, şiddet, istismar olayları ise çok acil ciddi önlemlerin alınması gereken, kanayan başlıca yaramızdır.  Saadet Partisi, bilhassa suçu oluşturan ortamın yok edilmesine odaklanıp, şiddet ve cinsel istismar hususunda dünya standartları temel alınarak değil, inanç değerlerimiz ve ülke kültürü göz önünde bulundurularak en caydırıcı kanunların yapılmasını önerir” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı