Saadet Malatya aylık divan toplantısını yaptı

Saadet Partisi Malatya İl Başkanlığı, geçtiğimiz gün düzenlediği piknikli divan toplantısını coşkulu bir atmosferde gerçekleştirdi.

GÜNDEM 30.08.2022, 07:20
1
Saadet Malatya aylık divan toplantısını yaptı
Saadet Partisi Malatya İl Başkanlığı, aylık divan toplantısını piknik eşliğinde yoğun bir katılımla gerçekleştirdi. Saadet Partisi Malatya İl Başkanı Mustafa Canbay’ın yönetiminde gerçekleşen divan toplantısı yerel basın mensupları tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. Ülke sorunlarının ele alındığı ve gündem çalışmalarının rapor olarak sunulduğu toplantıya çok sayıda teşkilat mensubu katılım sağladı. Divan toplantısında teşkilat mensuplarına hitap eden Mustafa Canbay, ekonomik sorunlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Malazgir Zaferi’ne ve 30 Ağustos Zafer Bayramı’na ilişkin açıklamalar yapan Saadet Partisi Malatya İl Başkanı Mustafa Canbay, “Ağustos ayının son günleri, tarihimizin dönüm noktalarına haizdir. İlki; Anadolu’nun, aziz milletimizin ana vatanı haline gelmesine vesile olan ve tarihe altın harflerle yazılan şanlı Malazgirt Zaferi’dir. 1071’den bugüne Anadolu toprakları barış, sevgi ve kardeşliğin merkezi olmuştur. İkincisi ise; 30 Ağustos Zaferi ile sonuçlanacak olan Büyük Taarruz’un şanlı başlangıcıdır. Hazırlıkların ardından düşman ordusunu vatan topraklarından tamamen çıkarmak amacıyla 26 Ağustos 1922’de taarruza geçilmiş, Mehmetçik’imiz yeni bir destan yazmıştır. 53 yıl önce ülkemizin tüm problemlerini çözüm olmak amacıyla çıktığımız bu yolda kararlılıkla yürümeye ve insanımızın umudunu her geçen gün daha da pekiştirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.
Mustafa Canbay, iktidarın, “Hepimiz aynı gemideyiz” söyleminin  safsatadan ibaret olduğunu belirterek, “Rotamız belli; 85 milyon insanımızın hep birlikte güzel yarınlara ulaşmasıdır. Biz kararlılıkla yolumuza devam ederken birileri de partilerinin kaderiyle Türkiye’nin kaderini eş değer göstermeye çalışıyor. ‘Hepimiz aynı gemideyiz’ diyorlar. Oysa şu film repliği bu sözlere en güzel cevaptır: ‘Deniz bitti, gemi durdu. Duran gemi artık gemi değildir.’ Hepimiz aynı gemideyiz, doğru. Fakat birileri lordlar kamarasında iktidar ortaklarıyla mehtabı seyrederken, milletimizin büyük bir bölümü geminin alt katlarında seslerini duyurmaya çalışıyor. Fakat bir türlü başarılı olamıyorlar. Üstelik sesini yükseltenlerin seslerini kısıyorlar. Biz, haklı tepkileri ve bizleri susturmaya çalışan tüm bu kuru gürültüye inat, dümenin başına geçecek ve bu gemiyi güvenli ve salim bir rotaya mutlaka oturtacağız. Bu geminin su almasına sebep olan; adaletsizliklere, israfa ve yolsuzluğa, üretimsizliğe ve işsizliğe, ben yaptım oldu anlayışına, toplumsal kutuplaşmalara son verecek, iktidarın açtığı bu delikleri tek tek ve kalıcı bir şekilde onaracağız” ifadelerini kullandı.
Kırtasiye ürünlerinde yaşanan fiyat artışlarına dikkat çeken Mustafa Canbay, “Okullar açılıyor, velileri okul masrafı telaşı sarmış durumdadır. Fiyatı artmayan kırtasiye ürünü ve okul malzemesi neredeyse kalmadı. Kalem, silgi, boya gibi ürünlerde yüzde 100’ü aşan oranlarda artışlar gözleniyor. Geçen Eylül ayında 4-5 TL seviyesindeki 80 sayfalık defterler 19.90 TL’ye satışa çıktı. Her bir öğrenci için en az 7-8 defter ihtiyacı dikkate alındığında 2 çocuklu bir velinin sadece defter için ödemesi gereken rakam 320 TL. Kurşun kalemin adedi 1 TL seviyesinden 2.5 TL seviyesine yükselmiş durumda. Kırmızı kalemlerin de 4’lü setinin fiyatı geçen yıl Eylül’de yayınlanan‘okula dönüş 39 katalogları’nda 5 TL iken bu yıl 10 TL’ye yükseldi. 12’li sulu boya aynı marka geçen yıl 19.90 TL fiyatla satılırken, bu yıl 29,99 TL etiketle satışa çıktı. Servis ücretlerinde yüzde 50’yi bulacak zamların gelmesi bekleniyor” şeklinde konuştu.
Yaşanan ekonomik sıkıntıların Saadet Partisi iktidarında aşılabileceğini ifade eden Mustafa Canbay, “Bunca olumsuzluğa rağmen, ’Saadet Çözer’ diyoruz. Ne diyoruz, ‘Seninle Olur’ diyoruz. Bu duygularla sözlerime son verirken tekrar katılımlarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyor, bu toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Zafer inananlarındır ve zafer yakındır” değerlendirmelerinde bulundu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı