Saadet Partisi ilk andan itibaren bölge ile irtibatta

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan 7,7’lik depremin ardından 10 ilde birçok yapı yerle bir oldu.

GÜNDEM 08.02.2023, 04:35
4
Saadet Partisi ilk andan itibaren bölge ile irtibatta
Depremin ilk anlarından itibaren Saadet Partisi tarafından yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve kurulan kriz masasının sorumlusu Fatih Aydın, bölgelerde var olan ihtiyaçlara ilişkin liste oluşturduklarını ve tüm Türkiye’deki teşkilatların bölgeye yardım için çalışmalara başladığını belirtti.
Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7,7 büyüklüğündeki deprem ile 10 farklı ilde birçok yapı yerle bir olurken tüm Türkiye’nin gözü bölgeye çevrildi. Depremin ilk anından itibaren bölgeye yönelik çalışmaları başlatan Saadet Partisi’nin çalışmalarına ilişkin bilgi veren Genel Başkan Yardımcısı ve kurulan kriz masasının sorumlusu Fatih Aydın, parti teşkilatları olarak deprem bölgesinde çalışmalara destek verdiklerini belirtti.
Bölgede bulunan teşkilat mensuplarından bilgi alışverişinin devam ettiğine dikkat çeken Aydın, felaketin başından itibaren çalışmaların devam ettiğine vurgu yaparak, “Öncelikli olarak bölgedeki insanlarımızdan bilgi aldık. Bölgedeki il ve ilçe başkanlarımızdan bilgi aldık. İlk başta acil ihtiyaç listeleri oluşturduk. İlk çalışmalarımızdan birisi olarak kan bağışı çağrısında bulunduk. Genel başkanımızın başkanlığında acil olarak başkanlık divanımızı gerçekleştirdik. Bölgede yapılan çalışmalara doğrudan destek vermek amacıyla genel başkan yardımcılarımızı ve GİK üyelerimizi bölgeye gönderdik” dedi.
Bölgelere gönderilen genel başkan yardımcılarının bilgilerini de aktaran Aydın, “Parti Sözcümüz Birol Aydın ve Genel Başkan Yardımcımız Ersan Bilgin Kahramanmaraş, Genel Başkan Yardımcımız Cafer Güneş, Milletvekilimiz Abdulkadir Karaduman ve Başkanlık Divani Üyemiz Yaşar Canbay Adıyaman ve Malatya, Genel Başkan Yardımcımız Mustafa Kaya Hatay ve Kilis, Başkanlık Divanı Üyemiz Yakup Budak Adana ve Osmaniye, Genel Başkan Yardımcımız Mahmut Arıkan Gaziantep ve Şanlıurfa, Genel Başkan Yardımcımız Bülent Kaya Diyarbakır ve Elâzığ illerimizde görevlendirildi. Bölgelerde insanlarımıza ve çalışmalara destek verecek” ifadelerini kullandı.
Bölgelere birçok destek çalışmasının gerçekleştirildiğine dikkat çeken Aydın, Türkiye genelinde bulunan teşkilatların ayrı ayrı destek çalışmaları başlattığını belirterek, “Bölgeye hem ayni hem de maddi çalışmalar başlandı. Toplanan malzemeler gönderilmeye başlandı. İstanbul’dan TIR’lar yola çıktı, Konya’dan ekipler gönderildi. Türkiye geneli teşkilatlarımız teyakkuz halinde. Bölgede felaket çok yaygın bir zeminde oluştuğu için kriz masası ile birlikte çalışmalarımızı koordine etmeye devam edeceğiz. Bölgede en son yara sarılıncaya kadar çalışmaya devam edeceğiz. Bölgedeki insanımızın psikolojik olarak da zor durumda olduğu için genel merkezimizden arkadaşlarımızı uzun süreli olarak bölgede görevlendirmeye ilişkin planlarımız var” diye konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı