Saadet Partisi İstanbul ürettiği 40 milyon ata tohumunu dağıtıyor

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı “Nesilden nesile en büyük armağan” sloganıyla 40 milyon ata tohumu üretti. Üretilen ata tohumları tüm Türkiye'de dağıtılmaya başlandı.

GÜNDEM 17.03.2023, 15:45 17.03.2023, 19:30
5
Saadet Partisi İstanbul ürettiği 40 milyon ata tohumunu dağıtıyor

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı “Nesilden nesile en büyük armağan” sloganıyla ata tohumu üretimi ve paylaşımı çalışması başlattı. Proje kapsamında Anadolu’nun birçok ilinde ata tohumu üretim bahçeleri oluşturularak 40 milyon ata tohumu üretildi.
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel KARAMOLLAOĞLU üretim bahçelerini ziyaret ederek projeyi yakından takip etti. Karamollaoğlu altılı masanın altıncı toplantısında liderlere ata tohumundan üretilen sebzelerden yemek ve bu sebzelerden oluşan bir sepet ikram etmişti.  Millet İttifakı’nın ortak politikalar mutabakat metninde “ata ve yerel tohumların korunması ve kullanılması” yönünde bir madde de yer aldı.
Ata tohumu, genetiğiyle oynanmamış, herhangi bir laboratuvar ortamında müdahaleye maruz kalarak DNA dizilimi bozulmamış, lezzet ve besin değerleri yüksek olarak mahsul alınan tohumlardır. Bu tohumlar doğurganlığını da kaybetmediği için çoğalabilir ve sürdürülebilir özelliğe sahiptir. 
Yüzyıllardır atalarımız tohumu eker, büyütür, mahsule dönüştürür, sağlıkla tüketir ve üretilen mahsulün bir kısmını tohumunu kullanmak üzere ayırırdı. Bu sayede tohumlar nesilden nesile aktarılabilen en büyük armağan olarak günümüze kadar ulaşabilmiştir.
Projeden sorumlu Saadet Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcısı Mahmut Kılıç kampanya ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:
Anadolu’da bulunan birçok sebze türünün çeşitlerinin neslinin tükenmekle karşı karşıya olduğunu görüyoruz. Sebze, hububat ve diğer tarım ürünlerinin yüzlerce çeşidi olmasına rağmen tarım alanında küresel ölçekte birkaç firma piyasadaki çeşitleri 3-5 ile sınırlandırmış ve bu çeşitlerin tohumlarını temin hususunda kendilerine bağımlı hâle getirmişlerdir.
Aroması, besin değeri ve şifası farklı ürünlerin kapitalist çıkarlar uğruna yok edilmesi kabul edilemez bir durumdur. Ata tohumu projemizi, ülkemizin ürün çeşitliliğini korumak, doğallığı ve doğayı bizden sonraki nesillere bulduğumuzdan daha iyi bırakmak üzere Anadolu’muzu birçok tohum çeşidiyle buluşturmak için yürütüyoruz.
Geçtiğimiz yıl Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı bir milyon ata tohumunu vatandaşlara ücretsiz olarak ulaştırdı.
Vatandaşların büyük bir bilinçle yoğun ilgi göstermesi üzerine Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı harekete geçerek İstanbul ve Anadolu’nun birçok ilinde ata tohumu üretme merkezleri oluşturdu. Burada üretilen tohumlar “Türkiye ile Ata Tohumu Paylaşıyoruz” kampanyası ile vatandaşa ulaştırılacak.
Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı tüm Türkiye’den gelen ata tohumu taleplerini www.atatohumu.org adresi üzerinde düzenlenen talep formu üzerinden gerçekleştirilecek. Talepte bulunan her vatandaşa tohum çeşitlerinden stok durumuna göre 8-10 çeşit gönderilecek. Site üzerinde ayrıca tohumların tanıtımı ve tohumlardan en yüksek verimin alınabilmesi için bilgiler yer alıyor.
Tohum paylaşımlarımız ülkemizin tamamında ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.
Ayrıca deprem illerinden gelen taleplerin tamamının kargo bedelleri de İstanbul İl Başkanlığı tarafından karşılanacak. Yine Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığının deprem bölgesinde kurduğu aşevi ve sosyal yaşam merkezleri üzerinden tohumlar bölge insanına ulaştırılacak.
Millet İttifakı’nın ortak politikalar mutabakat metninde tarıma geniş bir yer ayrılarak çözümler sıralandı. Bu metinde ata ve yerel tohumlara “Tohum gen bankalarını geliştirecek, ata ve yerel tohumların korunmasını ve kullanımını sağlayacağız.” maddesiyle yer verildi.
Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı: “Dünyada ve ülkemizde son zamanlarda yaygın hâle gelen GDO’lu, hibrit veya tek tip tohumun mecbur kılınması birçok sağlık sorununa, gıdada bağımlılığa ve açlığa neden olmaktadır. Saadet Partisinin yer alacağı yönetim sisteminde dışa bağımlılığı sonlandıracağız. İthal tohum yerine kendi tohumlarımızı üretmeyi ve çoğaltmayı hedefliyoruz. Üreticilerimizi ve ülke tarımını çok uluslu ve küresel şirketlere bağımlı hâle getiren maksatlı kotaları kaldıracak, doğal kaynakların azaldığı dünyamızda gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir dünya bırakmak için organik tarımı ve tohumların özgür dolaşımını destekleyeceğiz.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:47
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:27
Yatsı 20:49
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı