Saadet Partisi ittifakların merkezinde

Saadet Partisi Payas 3. Olağan İlçe Kongresi, koronavirüs tedbirlerine uygun olarak gerçekleştirildi.

GÜNDEM 09.04.2021, 04:35
20
Saadet Partisi ittifakların merkezinde
Ramazan Öksüz’ün delegelerin tüm oylarını alarak ilçe başkanlığına seçildiği kongreye, Saadet Partisi GİK üyesi Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, İl Başkanı Mustafa Eğe, ilçe başkanları, siyasi parti ve STK temsilcileri katıldı.
Saadet Partisi Payas 3. Olağan İlçe Kongresi, koronavirüs tedbirlerine uygun olarak kısıtlı sayıda katılımcı ile gerçekleştirildi. Saadet Partisi GİK üyesi Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, İl Başkanı Mustafa Eğe, ilçe başkanları, siyasi parti ve STK temsilcilerinin katılımı ile tek listeyle yapılan kongrede Ramazan Öksüz delegelerin tüm oylarını alarak ilçe başkanlığına seçildi.

Tüm ittifaklarda Saadet Partisi merkezde diyen Çalışkan, “Devletin en tepesindeki şahsiyetler Saadet’li herhangi birisini transfer etmenin derdinde. Saadet Partisi üyesini transfer ettikten, üye olarak kaydettikten bir gün sonra Türkiye’nin en büyük şehrine İstanbul il başkanı yapıyor çünkü biliyor ki kurtuluşun tek yolu Saadet. Ama bilmeliler ki maya olmadan, ruh olmadan, şekilcilik ile bir yere varmak mümkün değil. Onun için de görüyorsunuz ki sabah akşam hemen her platformda da ne zaman ki seçimlerle ilgili ittifak konuşuluyorsa herkesin merak ettiği ilk soru: ‘Saadet, hangi bloğun içerisinde yer alacak?’ Saadet Partisi iktidara gelse müteahhitler değil, ihalenin kendisi değişecek, rüşvet ve torpil kalkacak, adam kayırma olmayacak, liyakate önem verilecek, adalete önem verilecek. Her kim olursa olsun bizim insanımız değil, hak kazansın, adalet kazansın, hukuk kazansın, bu ülke kazansın denecek. İşte Saadet Partisi bunun için önemli” diye konuştu.

Kongrede konuşan Saadet Partisi Payas İlçe Başkanı Ramazan Öksüz, “Bizimle omuz omuza verip Milli Görüş ve Saadet Partisi bayrağını daha yukarı taşımak için gecesini gündüzüne katan, canla başla
çalışan dava arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Saadet Partisi olarak herkesi kucaklayarak, ‘Yaşanabilir bir Payas için el ele’ sloganımız ile Payas’ımıza en güzel hizmetleri yapacağız inşallah” dedi. SAADET

Saadet Partisi Antalya İl Başkan Yardımcısı Abdulkadir Kayabaş, Antalya’da açlık ve yoksulluk sınırı ile bekâr bir çalışanın Mart 2021 yılına ait aylık maliyeti araştırması konusunda açıklamalarda bulundu. Kayabaş, “Açlık ve yoksulluk sınır araştırmalarımız verilerini kamuoyuna doğru, tutarlı ve güvenilir bilgi sunmak adına her ayın ilk haftasında açıklamamıza devam edeceğiz” dedi.
Saadet partisi Antalya İl Başkanlığı, yaptıkları ekonomik araştırmaları kamuoyu ile paylaştı. İl Başkan Yardımcı Abdulkadir Kayabaş tarafından yapılan açıklamada, çeşitli rakamlara yer verildi. Kayabaş, açıklamasında, “Saadet Partisi Antalya İl Başkanlığı olarak yapmış olduğumuz araştırmalar neticesinde ulaştığımız açlık, yoksulluk sınırı, gıda enflasyonu verilerini açıklamadan önce geçtiğimiz ay TÜİK başkanını değiştirerek kontrol altına alamadıkları gıda fiyatlarını bu ay da son 20 ayda dördüncü kez Merkez Bankası başkanı değiştirerek konsolide etmeye çalıştıklarını görüyoruz. Heyhat, yeni gelen başkan da farklı bir söz söyleyemiyor, yüksek faiz ve yüksek kurdan vazgeçebileceğe benzemiyor ki zaten vazgeçebilmesi de gözükmüyor” dedi.  

Kayabaş, “Son 5 aydır biz de yapmış olduğumuz çalışmalarla bu konuda da karanlık bir nokta bırakmamaya kararlıyız. Üzülerek ifade etmemiz gerekir ki, Mart ayında gerçekleşen yüzde 2,03‘lük gıda enflasyonu ile birlikte 2021 yılı ilk çeyrek gıda enflasyonu yüzde 9,02’ye ulaşmış durumdadır. Yani 1 Ocak 2021’de 500 TL’ye yapılan bir gıda alışverişi 31 Mart 2021 itibarıyla 545,1 TL’ye yükselmiş oldu. 2021 Mart ayında Antalya’da iki yetişkin ve birisi 15-19 diğeri 4-6 yaşlarında çocuktan meydana gelen 4 kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi adına gerekli gıdalar için harcaması gereken miktar yetişkin erkek için 780,50 TL yetişkin kadın için 660,86 TL, 15-19 yaşındaki çocuk için 843,17 TL ve son olarak 4-6 yaş çocuk için 564,01 TL olarak gerçekleşirken, söz konusu ailenin Mart 2021 açlık sınırı; 2.848,55 TL olarak gerçekleşerek asgarî ücretin üzerine çıkmıştır” ifadelerini kullandı.

Kayabaş, “Aynı dönemde 4 kişilik ailenin insanca yaşam şartlarını sağlayabilmesi adına ödemesi gereken miktar olan Mart 2021 yoksulluk sınırı geçtiğimiz aya göre bir ayda 193,19 TL artarak, 9 bin 521 lira 18 kuruş olarak gerçekleşmiştir. Araştırmalarımıza göre gıda ve gıda dışı giderler baz alındığı zaman; şehrimize çalışmak amacıyla gelen ve/veya yalnız yaşayan bir vatandaşımızın maliyetlerini ifade eden Mart 2021 döneminde bekâr bir çalışanın aylık yaşam maliyeti geçtiğimiz aya göre bir ayda yüzde 2,03 artışla 3 bin 475 lira 23 kuruş olarak hesap edilmiştir” diye konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı