Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu'ndan Erdoğan'a 'BOP' eleştirisi

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, ABD Başkanı Joe Biden’ın 1915 olaylarını "soykırım" olarak nitelemesine tepki gösterdi. Karamollaoğlu, Erdoğan'a da Büyük İsrail Projesi tepkisinde bulundu.

SİYASET 29.04.2021, 16:10
18
Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu'ndan Erdoğan'a 'BOP' eleştirisi
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, parti genel merkezinde yaptığı haftalık basın toplantısında konuştu. Karamollaoğlu, "Türkiye 20 senedir bölgemizde bulunan diğer ülkelerle münasebetlerini dostluk içinde geliştireceğine, Amerika’nın işgaline destek vermiştir. En büyük hatayı yapmıştır, Irak işgaline destek vererek. Dış politika da çok zor bir dönemden geçiyoruz." dedi.
Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, ABD Başkanı Joe Biden’ın 1915 olaylarını “soykırım” olarak nitelemesine tepki göstererek “ABD bugüne kadar bu tavrını hep Türkiye’yi etki altında bırakabilmek için sürdüre gelmiştir. ABD de şunu iyi bilelim ki, Türkiye’nin maalesef bu çerçevede dostu olarak davranmamıştır. Dost değildir.” diye konuştu.
Temel Karamollaoğlu, şunları söyledi:
Hep bu 24 Nisan sanki bir milatmış gibi Amerika Cumhurbaşkanı ‘ne diyecek’, bunu bekler durur hale geldik. Baklayı ağzından çıkardı Biden, 'Ermeni soykırımı' tabirini kullandı. Bu da ülkemizde bir infial meydana getirdi. Ancak şundan eminim ki Biden da Amerikalılar da uzman insanlar da bir 'Ermeni soykırımı' meselesinin olmadığını biliyorlar. Orada yapılan bir tehcir hadisedir. Ama bunu dünyaya 'Ermeni soykırımı' diye takdim etmekte kimsenin hakkı yoktur. Gerçek değildir. Bu iddia da bulunan ülkelere karşı da ciddi bir politika geliştirmemiz gerekir. ABD bugüne kadar bu tavrını hep Türkiye’yi etki altında bırakabilmek için sürdüre gelmiştir. ABD de şunu iyi bilelim ki, Türkiye’nin maalesef bu çerçevede dostu olarak davranmamıştır. Dost değildir.
Dış politikada çok önemli hadiseler meydana geliyor. ABD Biden’ın göreve gelmesinin hemen ardından dış politikasını tamamıyla farklı bir noktaya odaklanmış bulunuyor. Bu da Büyük Orta Doğu Projesi’dir (BOP). Bir zamanlar Sayın Cumhurbaşkanı’nın eş başkanı olduğunu kabullendiği bir proje. Bu BOP’un esas adı Büyük İsrail Projesi’dir. İsrail’in kendisine vaat edildiği toprakların tamamına hâkim olmak için, her zaman önde tuttuğu bir iddiadır. Suriye’nin tamamını kendi topraklarına katma istemektedir. Bizim topraklarımız bölünme noktasındadır. Ortadoğu yeniden şekillenecektir. Türkiye 20 senedir bölgemizde bulunan diğer ülkelerle münasebetlerini dostluk içinde geliştireceğine, Amerika’nın işgaline destek vermiştir. En büyük hatayı yapmıştır, Irak işgaline destek vererek. Dış politika da çok zor bir dönemden geçiyoruz.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı